Karabük Kartaltepe Ortaokulu'ndan bir grup öğrenci, hava kirliliğine dikkat çekmek için topladıkları imzaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim ettiler.
Kartaltepe Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler, okuldan ve ikamet ettikleri mahallelerden hava kirliliğine dikkat çekmek, yetkilileri bu konuda harekete geçirmek için imza topladılar. Öğrenciler topladıkları imzaları Karabük Valiliğine gelerek, topladıkları imzaları dilekçe eşliğinde Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Aynacı'ya sundular. Öğrenciler, kirliliğin önlenmesi, kirliliğe neden olan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması, kirlilik oranının yüksek olduğu günlerde vatandaşlara bilgi verilmesi istediler.
Öğrenciler adına konuşan Hakan Öztürk, "Bizler bu ilin, ülkemizin geleceği genç insanlarız. Yaşadığımız kentte soluduğumuz hava sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Biz okuldan baktığımızda Karabük'ü çoğu zaman kirlilikten göremiyoruz" dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Aynacı, duyarlılıklarından ötürü öğrencilere teşekkür ederken, kirliğin nedenleri, ölçümlerin nasıl yapıldığı konusunda bilgi aktardı. Aynacı, kirliliğin artmasındaki en önemli unsurun Karabük'ün coğrafi yapısı yanında enverziyon olduğunu aktararak, "Bizim hava kalitesi ölçüm aracımız daha önce Esentepe'de konuşlandırılmıştı. Biz bunu şimdi Karabük Adliyesinin arkasına taşıdık. Zaman zaman değerler yükseldiğinde biz Valiliğe gerekli bilgileri veriyoruz. Karabük'ün coğrafi yapısı, her şeyden önce enverziyon kirliliğin daha yoğun hissedilmesini sağlıyor" dedi.
Daha sonra küçük öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Aynacı, öğrencilere çevre konusunda her zaman kendilerine gelebileceklerini, her türlü bilgiyi edinebileceklerini belirterek, öğrenciler tarafından toplanan imzaları içeren dosyayı öğrencilerden Hakan Öztürk'ten aldı.
(ET-ET-Y)

17.01.2013 15:28:11 TSI

Editör: Wan Haber