Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu Sosyal Dayanışma Kulübü öğrencileri yoksullar için seferber oldu.
Dayanışma Kulübü öğrencileri, öğretmenler Gazi Yıldırım ve Ramazan Tol nezaretinde anlamlı bir proje başlattı. "Bir tencere de sen kaynat" projesi ile çevredeki fakir ve dair gelirli ailelere yardım edildi. Kulüp öğrencilerinin şahsi gayretleriyle topladıkları 1 tona yakın kuru gıda maddesi , ihtiyaç sahiplerinin bizzat evlerine gidilerek akşam saatlerinde kimse görmeden dağıtıldı.
Öğretmen Gazi Yıldırım, projenin maksadının geçim sıkıntısı içindeki ailelere bir nebze de olsa destek olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissetirmek olduğunu söyledi.
Kulüp temsilcisi Sümeyra Nur Sarı ise, "Bir tencere de sen kaynat projesine arkadaşlarımızla beraber karar verdik. Yardım kampanyalarını duyuyordum, ama bizzat içinde hiç yer almamıştım. Öğrenciyiz, küçüğüz ne yapabiliriz ki diye düşünüyordum. Yardımları dağıttıktan sonra çok mutlu olduk. Özgüvenimiz arttı. Tarif edilmez bir duygu. Bir de insanın içine ben yaptım duygusu gelmese daha iyi olur. Projenin her aşamasında heyecan duydum. Arkadaşlarla gurup oluşturup esnaflara projemizi anlattık, gıda yardımı istedik. Para olarak hiçbir şey istemedik. Destek oldular, ama bazı esnaflar bize inanmadığı için yardım etmediler. Demek ki projemizi onlara iyi anlatamamışız. Topladığımız yardımları okulumuzun tahsis ettiği bir odada depoladık. Topladığımız yardımlar bozulmayacak gıdalar olduğu için sıkıntı olmadı. Daha sonra yardımları kutulara koyup ihtiyaç sahiplerine teslim ettik" diye konuştu.
(HT-MŞ)

18.01.2013 11:44:25 TSI

Editör: Wan Haber