Mersin'de özel bir kolej, TUBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen proje yarışması ile ilgili seminer düzenledi.
Öğrenciler seminer sonrası kendi geliştirdikleri bir proje çalışması kapsamında Mersin Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi'nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Okul konferans salonunda düzenlenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümünden konusunda uzman Esat Avcı'nın verdiği seminerde, öğrencilere proje yapma teknikleri, araştırma aşamasında karşılaşacakları zorluklar ve bunları aşma yöntemleri ile ilgili bilgiler aktarıldı.
Lise Müdürü Metin Bostan, yaptığı açıklamada okul olarak proje tabanlı eğitime her zaman destek verdiklerini ve bundan sonra il bazında tüm projelere katılmak istediklerini belirtti. Okul olarak Tarih, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında bir çok projeyle ulusal çapta öğrencilerin kendilerini gösterme fırsatları olduğunu belirten Bostan, maddi ve manevi tüm olanaklarını kullanılarak her zaman öğretmenlerin ve öğrencilerin arkasında olduklarını açıkladı.
Öğrenciler seminer sonrası Mersin Devlet Hastanesi'ne giderek Başhekim Memnune Çamsarı ile görüştü. Daha sonra onkoloji servisinde yatan hastaları ziyaret eden öğrenciler onlara çeşitli hediyeler verdi.
(HSK-Y)

31.12.2012 14:19:07 TSI

Editör: Wan Haber