Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İtfaiye Daire Başkanlığı KOBİTEM kurumlarda, fabrikalarda, okullarda ve köylerde temel yangın eğitimlerini sürdürüyor. Kartepe ilçesi Avluburun Köyü' İlkokulunda gerçekleştirilen eğitimde yangın hakkında öğrencilere bilgi verildi.
Eğitimde öğrenciler yangının oluşumu, yanıcı maddeler, yangını söndürme, önlem alma, evde yangından korunma yolları gibi konularda bilgi sahibi oldu. Sinevizyon eşliğinde görsel olarak da yangının çıkış ve yayılış şeklini gören öğrenciler eğitimde merak ettikleri soruların da yanıtlarını buldular.
Öte yandan Avluburun Köyü'nde Gönüllü İtfaiye Müfreze binasının da açılışı yapıldı. Açılışa Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu, müdürler, köy muhtarı ve gönüllü itfaiyeciler katıldı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Avluburun Köyü'nün en çok gönüllü itfaiyeciliğe katılım sağlayan köy olduğunu söyleyerek gönüllüleri tebrik etti.
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, "Bunda itfaiyemizin olduğu kadar köy muhtarımızın ve köy gençliğinin büyük emeği var. Muhtarımız gayret göstermiş köye güzel bir Gönüllü İtfaiyeci Müfreze binası kazandırmış. Emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Avluburun Köyü bu konuda diğer köyler örnek teşkil ediyor" şeklinde konuştu.
(MA-MA)

11.01.2013 17:53:07 TSI

Editör: Wan Haber