Erciş Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Sahil Kent Mahallesi’nde temizlik kampanyası düzenlediler. Ellerindeki pankart ve dövizlerle önce Sahil Kent Mahallesi’nde slogan atan öğrenciler, daha sonra sahil şeridine inerek çevredeki çöpleri topladılar. Öğrenciler, kendilerine büyüklerinden temiz bir çevre bırakmalarını isteyerek, çevre bilincinin çocuklarda oluştuğunu ancak büyüklerde halen bu bilincin oluşmadığından yakındılar. Erciş Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu Müdürü Nedim Bay, okul idaresi tarafından çevre bilincini pekiştirmek için böyle bir temizlik kampanyası başlattıklarını belirterek, kampanyada Erciş Belediyesi’nin de öğrencilere temizlik torbası ile eldiven tedarik ettiğini söyledi.


Okul Müdür Yardımcısı Tarkan Erbil ise, inci kefal balığının yaşama alanını korumak istediklerini söyledi. Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşamlarını sürdüren inci kefal balığının göldeki tek endemik tür olduğuna dikkati çeken Erbil, "Biz de bu türün doğal yaşam alanının korunmasını istiyoruz. Deprem sonrası TOKİ tarafından yapılan konutlar, halkı haliyle buraya çekti. Halkımızın bu doğal yaşamı, bu güzelliği korumasını istiyoruz. Konuya dikkat çekmek için de 'Sahilini Temiz Tut' kampanyası başlattık" dedi.

""

Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar, yaklaşık bin öğrencinin katıldığı temizlik kampanyasında öğrencilere meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Editör: Wan Haber