Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Zonguldak'ta 3 okulda 9'uncu sınıf öğrencilerine 582 ve öğretmenlere 149 tablet bilgisayar dağıtıldı.
Proje kapsamında Mehmet Çelikel Lisesi'nde tablet bilgisayarların dağıtım töreni yapıldı. Törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve öğretmenler katıldı. Tablet bilgisayarların dağıtılacağı sınıfta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Özbek, "Fatih projesi kapsamında ilimizde pilot olan 3 okuldan Mehmet Çelikel Lisesi'nde tablet bilgisayarları dağıtacağız. Şuanda okulumuzda 155 öğrenciye 48 öğretmene tabletlerini vereceğiz. İlimizde 38 okulda 830 akıllı tahta kurulmuştur. Şuanda da tahtalarımız çalışmaktadır. Bu süreçte 9 sınıf tüm öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtılmış olacaktır" dedi.
Daha sonra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız öğrencilerin bilgisayarlarını dağıttı. Akıllı tahtaların ve tablet bilgisayarların çalışma şekli ile ilgili bilgi alan Ayyıldız, "Bu dağıtılan tablet bilgisayarlar çok değerleri öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bu devletimizin armağanı veya iyiliği değil, daha iyi yetişesiniz diye dağıtıyoruz. Bu imkanlar bizim zamanımız da yoktu" dedi.
Öğrencilere "Kurcalanırsa bozulabilir diye düşünmeyin" diyen Vali Ayyıldız, "Bunları kullana kullana bozmaya çalışın. Yani o kadar kullanın ki bozulsun. 'Sayın Valim siz böyle söylediniz. Biz o kadar çok kullandık bozuldu' tamiratı, yenilemesi benden. Bilgisayarları kullanacaksınız. 2 hafta kullanmazsanız sistem kendiliğinden kapanıyor. Siz kullanarak bunu bozun. Herhangi bir şey olursa biz sözümüzün arkasındayız. Hayırlı olsun" dedi.
Vali Ayyıldız bir öğrencinin yanına oturarak dağıtılan tablet bilgisayarı inceleyerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
(SA-Y)

20.02.2013 17:50:38 TSI

Editör: Wan Haber