Gazipaşa ilçesindeki Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu öğrencileri, doğal beslenme ve süt bilincini geliştirmek için okul bahçesine getirilen ineklerle uygulamalı süt sağmasını öğrendi.
Özel Ufuk Bilge İlköğretim Okulu, doğal beslenme, süt bilincini geliştirme sütü sevdirmek ve sütün nereden geldiğini öğrencilere öğretmek için okul bahçesine getirdikleri ineklerle uygulamalı ders yaptı. Öğrenciler önce okulun yemek salonunda doğal beslenmek için süt içmeleri gerektiğini öğrendiler ardından dağıtılan sütleri iştahla içtiler. Öğrenciler daha sonra öğretmenleri nezaretinde okul bahçesine getirilen ineklerin yanına giderek sütün nasıl sağıldığını uygulamalı olarak gördü. Faaliyet hakkında bilgi veren Okul Müdürü Temel Topraklı, "Hayata hazırlık dersi kapsamında çocuklarımızı her gün içtikleri sütün nereden geldiğini, nasıl önlerine geldiğini göstermek maksatlı bir çalışma hazırladık" dedi.
Sütün sağılmasını izleyen öğrencilerden Dilara Kaplan, "Biz her gün süt içiyoruz. Sağlıklı olmak için sütün nereden geldiğini öğrendik. Süt sağlığımız için ve bizi büyütmek için yararlı oluyor. Kemiklerimizin sağlıklı olması için süt içiyoruz" diye konuştu.
(AMT-SK-HO-Y)

21.01.2013 12:04:44 TSI

Editör: Wan Haber