Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ile Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'su tasarrufu' eğitimlerinde, 100. Yıl Akkent İlkokulu öğrencileri ile İbn-i Sina Özel Eğitim Lisesi'nde okuyan işitme engelli öğrenciler 'suyun tasarrufu' konusunda bilgilendirildi.
MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Laboratuvar Sorumlusu Selvi Tezcan, 100. Yıl Akkent İlkokulu öğrencilerine suyun dünya ve kent için önemi, susuzluğun yaşanması halinde gelecekte yaşanması muhtemel sorunları anlattı. Kimyager Yasemin Kaya'nın yapmış olduğu sunumda ise öğrencilere Mersin'deki su kaynakları hakkında bilgiler verildi. İbn-i Sina Özel Eğitim Lisesi'nde düzenlenen seminerde ise işitme engelli öğrencilere İşitme Federasyonu'ndan Banu Oral işaret diliyle eğitim verdi.
Eğitimlerde konuşan Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Esra Eraslan, suyun hayati önemde olduğuna dikkat çekerek, bu konuda her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesini rica etti. Eraslan, "Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin bunların farkına vararak, yeni fikirler üreterek ülkesine faydalı olması gerekiyor. Özellikle işitme engelli öğrencilerimizin hayatlarına dokunmuş olmanın, onları bilinçlendirmenin verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Bu anlamda Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü'ne verdiği destekten dolayı Banu Oral'a ve MESKİ Genel Müdürümüz Kamil Ülgen'e teşekkür ve minnetlerimi iletiyorum" dedi.
MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ise MESKİ'nin çalışmalarını öğrencilere duyurmak, bilinçli su kullanımı ve temiz bir çevre oluşturmak için okullarda başlattıkları bilgilendirme kampanyasına devam edeceklerini kaydetti. Ülgen, "Öğrencilerde tasarruflu su kullanımı ve hijyen bilincinin oluşmasına katkı sağlıyoruz. Su bilincini öğrencilerimizden başlayarak tüm Mersin'e yaymayı planlıyoruz. Su tasarrufuna büyük önem veriyoruz. Tasarruf bilincini küçük yaşta oluşturmamız lazım. Hayatı geleceğe taşımanın yolu su tasarrufundan geçmektedir. Mersinlilerin suyu sınırsız bir kaynak olarak görmeden su israfının önüne geçmeleri, bilinçli su tüketimini alışkanlık haline getirmeleri en büyük temennimizdir" dedi.
(KRY-KYM-Y)

11.02.2013 12:49:18 TSI

Editör: Wan Haber