Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Nebioğlu Beldesinde, okul öğrencileri ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Ertan Aydoğan'ı soru yağmuruna tuttular.
Çaycuma ilçesine bağlı Nebioğlu Beldesinde, okul öğrencileri ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Ertan Aydoğan'ı soru yağmuruna tuttular. Akçahatipler İlköğretim Okulu Sağlık, Beslenme ve Temizlik Kulübü danışman öğretmeni Esengül Yalçın, Okul Müdürü Nazım Dursun ve Ramazan Başoğlu, Murat Danacı, Kulüp öğrencileri Melissa Karakütük, Alper Akça sormuş oldukları sorularla sağlıklı ve temiz çevre konusunda Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan'ı terlettiler. Öğrencilerin sordukları soruları içtenlikle cevaplayan Belediye Başkanı Ertan Aydoğan şöyle dedi:
"Belediyemize ait çöp aracıyla her gün mahalleler dolaşılıyor, mahallelerimizde bulunan çöp konteynırıyla vatandaşlarımız attıkları atıklar toplanarak Çaycuma da bulunan çöp transfer istasyonuna nakil ediliyor. İl Özel İdare Müdürlüğünün kiralamış olduğu araçlarla ilçemizdeki çöpler Zonguldak da bulunan çöp arıtma tesisine gönderiliyor. Bütün mahallelerimizde oyun sahaları oturma alanları tanzim edilerek gerek duyulan alanlara ağaçlandırma yapılmış, yine birçok alan çimlendirilerek temiz ve sağlıklı alanlar oluşturulmaktadır. Çevre Bakanlığından yeni alınan 2012 model araç ile 2003 model araç ile birlikte belediyemize ait toplam 2 adet çöp aracı vardır. Çöp toplama işleri bu araçlarla yapılıyor. Mahallelerimizde 80 adet çöp konteynırı ile vatandaşların içine kül dökmek için yapmış olduğumuz çöp varilleri vardır. Belediyemizde 3 Adet personel ile çevre temizlik hizmetleri yürütülmektedir. Bu proje ile ilgili Zonçeb birliği tarafından firmalarla görüşmek suretiyle Zonguldak ilinde bulunan tüm çöpler firmalar aracılığıyla toplanacak, Bununla ilgili konteynırlar ilgili firmalar tarafından yerleştirilecek. Geri dönüşümü sağlanacak olan atıklar ayrı ayrı konteynırlarda toplanmak suretiyle, çöplerin geri dönüşüm sağlanması yapılacaktır."
Öğrenciler soruları cevaplayan Başkan Aydoğan'a teşekkür ederken Başkan Aydoğan ise öğrencilere belediyeye yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür etti.
(SA-OS-Y)

21.12.2012 15:59:58 TSI

Editör: Wan Haber