Muğla il merkezde üç gündür devam eden sağanak yağış gece saatlerinde şiddetini arttırması sonrası Muğla yağmura teslim oldu.
Muğla'nın önümüzdeki yerel seçimlerde mahallesi olacak Yeniköy'de 75. Yıl Fen Lisesi ile Havuzlu Konaklar sitesinin ortasından geçen yol dağlardan gelen yağmur suları ile taşkına neden oldu. Dağlardan mahalle merkezine gelişte biriken su, yolda ulaşımı imkânsız hala getirirken, Havuzlu Konaklar'da kalan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri siteden çıkamadı.
Muğla Belediyesine yağışlı havalarda yolun ulaşıma kapandığı için önlem alınmasını isteyen öğrenciler, "Her yağmur sonrası yol kapanıyor ve biz mahsur kalıyoruz. Muğla Belediyesi'ne önlem alınması için Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe verdik, fakat sonuç alamadık. Yağmurlu havalarda ulaşımı sağlanması için Site yönetimi tarafından tahta köprü yaptırıldı. Fakat köprüyü araç çarpması sonrası kullanımı güvenli değil. Belediye tarafından kötü hava koşullarında ulaşımın sağlanması için sağlam bir köprü yapılmasını istiyoruz" dediler.
Muğla Belediyesi yetkilileri, Yeniköy'ün henüz Belediye mücavir alanı içine girmediğini söylerken, konunun İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından takip edilmesi gerektiğini söylediler.
(BT-MB-İK)

30.12.2012 14:37:18 TSI

Editör: Wan Haber