Sakarya Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim sert Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler yarıyıl tatilinden fırsat bilerek kutsal topraklara umre için yola çıktı.
Gazi Süleyman Paşa Camii'nin önünde tekbir, dua ve ilahilerle yola çıkan 11 öğrenci ve velilerden oluşan kırk beş kişilik ekip 10 gün sürecek olan umre içi ikindi vakti hareket etti.
Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim sert Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Altınkeser başkanlığında beş gün Medine'de, beş gün Mekke'de olmak üzere on günlük umre ye giden öğrenciler 7 Şubat Çarşamba günü Akyazı da olacak. Umreye giden öğrenciler ve veliler, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, oğlu Hamza Yiğit Yazıcı ve annesi Havva Yazıcı ve Atatürk İlkokulu müdürü Ziyaettin Mert Işık kitapevi sahibi Sait arık öğrenci velileri ile birlikte yakınları ve vatandaşların katılımı ile dualarla uğurlandı.
Akyazı İlçe müftüsü Mehmet Şenokur umreye giden öğrencilere ve velilere yönelik yaptığı konuşmada; "Allah sizlerin niyetlerini kabul etsin oraya gittiğinizde usulüne göre hareket etmeyi nasip etsin. Buraya geldiğinizde ananızda doğduğunuz ilk günkü gibi tertemiz olmayı nasip etsin" dedi.
(AY-RKO)

27.01.2013 18:00:15 TSI

Editör: Wan Haber