Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, Muş Belediyesi tarafından ihalesi yapılan yol güzergahının değişmesi ve otobüs sayısının artırılması için Muş-Kulp karayolunu trafiğe kapattı.
Muş Belediye Başkanı ile geçtiğimiz hafta görüştüklerini ancak sıkıntılarının çözüme kavuşturulmadığını belirten öğrenciler, Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin gelmesini isteyerek karayolunu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, Başkan Necmettin Dede'nin olay yerine gelmesiyle gerginlik sona erdi. Burhan Aslan isimli öğrenci, otobüslerin İstasyon Caddesi'nden geçmemesinden ötürü sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Otobüsler sokak aralarından gidiyor. Böyle olunca öğrenciler mağdur oluyor. Kampüse 4 bin öğrenci geliyor ancak 4 otobüs ulaşım hattında taşıma yapıyor. Öğrenciler araç konusunda da sıkıntı yaşıyor. Bir otobüsü 4-5 saat beklemek zorunda kalıyoruz. Final haftası olduğu için sınavlara geç kalıyoruz. Belediye başkanından isteğimiz, araç sayının artırılması ve durak güzergahlarının değişmesidir" dedi.
Türkiye'de bulunan üniversitelere hemen hemen her güzergahtan araç bulunduğunu belirten Baver Bahçeci isimli öğrenci de Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan kız öğrencilerin kampüse gelmek için 4 TL ücret ödediklerini hatırlattı.
KYK'da kalan Rojda Fırat isimli kız öğrenci ise, 4 TL ücret vermenin bir öğrenci için zor olduğunu kaydederek, "Biz buraya gelebilmek için 2 otobüs değiştiriyoruz ancak yine de derslere yetişemiyoruz. Hocalarımız bile bu durumdan şikayetçi" diye konuştu.
Olay yerine gelen Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de öğrencilere megafondan hitap ederek sıkıntının çözülmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere belediyeye ait olan bir otobüsü hibe edip öğrencilerin taşınması konusunda yardımcı olacağını vurgulayan Dede, güzergah konusunu ise İl Trafik Komisyonu'nda dile getirip çözmeye çalışacağını belirtti.
Öğrenciler bunun üzerine cuma gününe kadar bekleyeceklerini söyleyip olaysız şekilde dağıldı.
(RD-MSA-GS-Y)

02.01.2013 17:22:38 TSI

Editör: Wan Haber