Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliği tarafından 2006 yılında başlatılan Yenigün Projesi kapsamında Silifke'de bulunan liselerde "Madde Kullanımı ve Zararları" konulu konferanslar verildi.Konferanslarla uzmanlar, gençlere, doğru hedefleri olan arkadaş seçmelerini, satıcıların tuzaklarından da uzak durmalarını önerdi.
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen konferanslarda bu yıl Silifke ilçesinde, Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Göksu Anadolu Lisesi, Ertan Cüceloğlu Lisesi, Silifke Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi, Turizm Meslek Lisesi okullarında yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşıldığı öğrenildi.
Madde kullanımına başlamada en önemli nedenlerin başında arkadaş çevresi ve merakın geldiğini kaydeden Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği'nde görevli personel Kürşad Buğra Bilgin, öğrencilere madde kullanımı ve zararları hakkında bilgiler verdi.
Öğrencilere uyarılarda bulunan Bilgin, "Bu maddeleri satmak isteyen kişilerin hedef kitle olarak seçtiği değerlendirilen siz gençlerin özellikle okul-eğlence-oyun grubu gibi sosyal çevrelerinde benimsenen madde kullanımı davranışının gruptan dışlanmamak adına benimsenmesi sonucu madde kullanımına başlanıldığı sıkça karşılaşılabilen yanlış ve tehlikeli bir davranış şeklidir. İnsanın en önemli ve temel gerekli özelliklerinden olan yeniye ve bilinmeyene karşı duyulan ilgi ve bunun paralelindeki öğrenme ihtiyacının giderilmesi yolu olarak ilk akla gelen yol deneme gibi görünse de bilimin kesin zararlı olarak belirlediği maddeleri sırf merakımızı yenmek adına deneyerek zararı ile yüzleşmek çağdaş insana yakışır bir tutum değildir. Özellikle "Bir defa denemek ile bir şey olmaz" veya "Ben kullanıyorum bir şey olmadı" gibi satıcıların çok sık kullanmış olduğu telkin yöntemlerine karşı bilinçli olunmalı ve bu tehlikeli oyuna asla düşülmemelidir. Unutulmamalıdır ki bu maddeleri size genelde sunacak kişiler size en yakın olan çevrenizdir. Bu nedenle arkadaş seçimi sizler için büyük önem arz etmektedir. Siz mutlaka sizin gibi hayatında doğru hedefleri ve güzel uğraşları olan kişiler ile arkadaşlık edinin ve unutmayın ki aradığınız da mutlaka çevrenizde sizi herhangi bir madde kullanmadan da arasına alan arkadaş ve gruplar olduğunu mutlaka göreceksiniz" dedi.
(MŞN-AKL-Y)

19.01.2013 10:57:53 TSI

Editör: Wan Haber