Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Danişment Köyü'nde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Kar yağışının etkisini sürdürmesi ile köydeki öğrenciler kuşlar için doğaya yem bıraktı.
Danişment Ortaokulu Öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerler Eğitimi Projesi kapsamında hoşgörü ve merhamet konusunu işledi. Bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan kuşlar için köy sakinlerinden yem temin eden öğrenciler topladıkları yemi doğaya bıraktı.
Okul Müdürü Sakin Karakaş, "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında her ay bir değer uygulaması yaptıklarını ifade etti. Öğrencilerin Ocak ayı boyunca işledikleri 'Hoşgörü ve merhamet' konularından etkilendiğini söyleyen Karakaş; "Öğrencilerimiz ayın konusundan etkilenmiş olacaklar ki kuşların kış aylarında aç kalabileceğini düşünmüşler. Evlerinden aldıkları yemi okula getirdiler. Öğrencilerimizin bu güzel tutumu karşısında duygulandık ve onlar için bir etkinlik düzenledik. Getirdikleri yemi arkadaşlarıyla birlikte doğaya bıraktılar. Öğrencilerimiz kar yağışı devam ederse etkinliklerini kış boyu sürdürmeyi düşünüyorlar. Tabi biz de onların kişisel gelişimini etkileyecek her türlü etkinliğe destek vereceğiz" dedi.
(EA-BÖ)

11.01.2013 15:01:51 TSI

Editör: Wan Haber