Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, il genelinde yarın 375 bine yakın öğrencinin karne alacağını belirterek, başarılı bir ilk yarıyıl geçirdiklerini söyledi. Gül, Mersin'de yarıyıl tatilinin bir hafta olacağı dedikodusunun da doğru olmadığını, ikinci dönemin 11 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.
2012-2013 eğitim öğretim yılında ilk yarıyıl yarın sona eriyor. Eğitimde Mersin'deki ilk dönemi İHA'ya değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Gül, bu hafta Bölge İstişare Toplantısı'nın Mersin'de yapıldığını, 7 ilin il, ilçe müdürleri ve bölgedeki mesleki teknik okul müdürlerinin iki günlük toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Toplantıda, eğitim göstergelerinin sunulduğunu ve bölgedeki eğitim sorunlarının tartışıldığını ifade eden Gül, bu çalışmada Mersin'in gerçekten eğitimde bölge illeri içerisinde iyi bir durumda olduğunun ortaya çıktığını vurguladı. Yarın Mersin genelinde 375 bine yakın öğrencinin karne alacağını ve birinci yarıyılın biteceğini bildiren Gül, 11 Şubat Pazartesi günü de ikinci yarıyılın başlayacağını aktardı.
"YARIYIL TATİLİNİN BİR HAFTA OLACAĞI SÖYLENTİSİ DOĞRU DEĞİL"
Mersin'de yarıyıl tatilinin bir hafta olacağı yönünde çıkan söylentilere de açıklık getiren Gül, "İlimizde Akdeniz Oyunları dolayısıyla yarıyıl tatilinin bir hafta olacağı yönünde bir söylenti çıktı. Bu doğru değil. Yarıyıl tatili bir hafta değil, iki hafta olacak. Bunu kim, niye çıkardı biz de bir anlam veremedik ama biz dedikodular çok yaygınlaşınca Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasında çalışma takvimini tekrar ilan ettik. Zaten görülünce anlaşılacak ki, bu doğru değil. Akdeniz Oyunları ile bizim eğitim takvimimizin bir ilgisi yok. Dolayısıyla zamanında, yarın öğrencilerimiz karne alacaklar, 11 Şubat'ta da okula başlayacaklar" dedi.
Birinci yarıyılda başarılı bir dönem geçirdiklerini dile getiren Gül, eğitim alanında ildeki verilerin ve oranların çok iyi olduğunun yapılan bölge toplantısında da görüldüğünün altını çizdi. İkinci döneme de hazır olduklarını söyleyen Gül, "Tüm çabamız, 2012-2013 eğitim öğretim yılını sorunsuz, başarılı bir şekilde tamamlamak. Bu 4 4 4 olarak bilinen uygulama başlamadan 'önce kaos olacak, çok sorun yaşanacak' dendi ama böyle bir şey yaşanmadı. Belki bu sisteme en sorunsuz geçen illerin başında Mersin geliyor. Ama bunun için gece gündüz çalıştık. Okullardan zaman zaman şikayetler geliyor ama zaten sistem uygulanmadan önce de o sıkıntılar vardı. Ama sistemin getirdiği sıkıntıları biz anında çözdük. Dolayısıyla şu anda sistemin getirdiği sıkıntı yok. Teknik sıkıntı olabilir, çünkü 400 bine yakın öğrencimiz, 19 bin 500'ün üzerinde öğretmenimiz var. Böyle büyük bir camiada hiç sıkıntı olmaz diyemeyiz ama biz ikinci dönemde de eğitim öğretime hazırız" diye konuştu.
Mersin'in okullaşma oranında hem bölgede hem Türkiye'de en önde bulunduğuna dikkat çeken Gül, özellikle mesleki teknik eğitimin çok kaliteli yürütüldüğünü, projelerde de bölge illeri içerisinde çok ileri düzeyde olduğunu belirtti. Gül, "Bu kapsamda 10 bin çocuğa biz Sayın Valimizin desteğiyle, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla kahvaltı veriyoruz. Ayrıca 20 bin fakir çocuğa kıyafet aldık yine vakfın ve valimizin desteğiyle. Okul öncesi eğitimde bu senenin verileri daha elimize ulaşmadı ama bu sene de durumumuz çok iyi. İlkokulda, orta öğretimde yüzde 100 okullaşma oranımız var. 5 yaş grubunda geçen sene oranımız yüzde 98'di ve bu oranla Türkiye birincisi olmuştuk. 3-5 yaşta Türkiye üçüncüsü, 4-5 yaşta Türkiye ikincisi olduk. Her kategoride de ilk üçte varız" ifadelerini kullandı.
"VELİLERİMİZ ÇOCUKLARINI RENCİDE ETMESİNLER"
Velilere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Gül, şunları söyledi: "Velilerden isteğimiz, çocukların karnelerinde kırık not olabilir, sakın çocuklarımızı rencide etmeyelim, onları aşağılamayalım, küçük düşürmeyelim, başka öğrencilerle kıyaslamayalım. Bizim için her çocuk önemlidir. O çocuğun başarısız dersleri olabilir. Amacımız, velilerle öğretmenle okul yönetimiyle o çocuğun başarılı hale getirilmesidir. Buna çok dikkat edilmesini istiyoruz. Şimdiden ben çocuklarımıza, ailelerine bu dönemin ve ikinci dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum."
(KYM-Y)

24.01.2013 15:09:07 TSI

Editör: Wan Haber