Erciş Sahil Yolu’nda düzenlenen yarışlarda minik kızlar ve minik erkekler bin 500, yıldız erkekler ile yıldız kızlar da 2 bin metrede koştu. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren öğrencilerin ileriki günlerde il seçmelerine katılmak için Van’a gidecekleri bildirildi. Atletizm Milli Takım antrenörlerinden İzzet Batmaz’ın da gözlemci olarak bulunduğu yarışlara, ilçe merkezi ve köylerde bulunan okullardan sporcu öğrenciler beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde katıldılar. Yarışlar sonucunda her kategoride dereceye giren 6 öğrenci tek tek belirlenirken, dereceye giren başarılı öğrenciler de madalya ile ödüllendirildi.


Erciş’te başarılı sporcuları atletizme kazandırmayı amaçladıklarını belirten İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Bayraktar, proje kapsamında ilçe genelinde 4 ayrı kategoride yaptıkları yarışların kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi. Erciş’in son yıllarda atletizme önemli atletler kazandırdığını da anımsatan Bayraktar, ''Yarışlarda öğrencilerimizin hepsi ellerinden geleni yaptı. Bizler de, 4 ayrı kategoride dereceye giren sporcuları sıra ile belirledik. Bu sporcularımız ileriki günlerde Van merkezde yapılacak final yarışlarına katılacaklar. Yarışa katılan öğrencilerin azim ve karalılıkları bizleri de umutlandırıyor'' dedi.

Türkiye Atletizm Milli Takım antrenörlerinden İzzet Batmaz ise Erciş’in Türk Atletizmine önemli atletler kazandırdığını söyledi. Van’dan milli takıma atletizm dalında sporcu kazandırmak için bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını bildiren Batmaz, yarışmaların hayli çekişmeli geçtiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

""

""

Editör: Wan Haber