Alparslan İlköğretim Okul idarecileri ve 1.sınıf öğrencileri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.
Okul Müdürü Mehmet Kırlı, Okul Aile Birliği Başkanı Muzaffer Malkoç'un bulunduğu ziyarette öğrenciler, Başkan Demirtaş'a bir buket sundu. Minik öğrencilerin ellerinden çiçeği alan Başkan Demirtaş, "Sizler, geleceğimizsiniz. Gelecek sizin ufuklarınızla şekillenecek" dedi.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Demirtaş'a 1.sınıf öğrencisi Zeynep Himmetoğlu, eğitim ve çocuk alanında yapılması düşünülen çalışmaları sordu. Eğitim'e hassasiyetle baktıklarını anlatan Demirtaş, toplumların gelişmişlik seviyesinin eğitimle ölçüldüğünü söyledi. Samsun'un en büyük yaşam merkezi olan İlkadım ilçesinde ilköğretim ve lise olmak üzere 73 eğitim kurumun bulunduğunu ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, "İlçemiz yapı itibariyle kentin en büyük metropol ilçesidir. Yaklaşık 65 bin civarında olan öğrenci sayısı ile Samsun'da okullaşma ihtiyacının yarısından fazlası ilçemizde karşılanmaktadır. Bu büyük ilçenin yükünün ağırlığı belediye başkanı olarak bizim omuzlarımızdadır. Sorumluluğumuzu biliyoruz" diye konuştu.
Çocuklara yönelik sosyal projelere ağırlık verdiklerini belirten Demirtaş, Trafik Eğitim Pisti ile ilköğretim çağındaki çocuklara trafik kurallarını öğrenmelerini ve alışkanlık kazanmalarını sağlayacaklarını ifade etti.
Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Demirtaş, 'Eğitimci Başkan Ödülü'nü 1. sınıf öğrencisi Yağız Ali Kehribar'dan aldı.
(SAM-SLH-Y)

26.12.2012 13:42:50 TSI

Editör: Wan Haber