Birleşik Markalar Derneği tarafından başlatılan, "Türkiye'nin Markaları 250 Bin Çocuk Giydiriyor" projesi kapsamında Düzce genelinde 108 okulda toplam 4 bin 741 öğrenciye mont ve ayakkabı yardımı yapıldı. Yardımlar Düzce Valiliği'nde düzenlenen törenle okul yöneticilerine teslim edildi.
Türkiye Markalar Derneği tarafından Türkiye genelindeki 300 merkezde 250 bin öğrenciye giysi yardımı yapılıyor. Bu kapsamda, Düzce'de de 108 okulda, 4 bin 741 öğrenciye mont ve ayakkabı yardımı yapıldı.
Düzce Valiliği Toplantı salonunda yapılan mont ve ayakkabı dağıtımı töreninde konuşan Vali Adnan Yılmaz, sosyal sorumluluğun çok güzel bir örneğini yaşadıklarını ifade ederek, "Bu kış gününde güzel evlatlarımız, bize emanet yavrularımız sanayinin duayeni Desa'nın katkıları ile ısınacak. Ben böyle bir sosyal sorumluluğun gereğinin Düzce'de yapılmasına karar verdikleri için Desa Genel Müdürümüze sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz istersek eğitimde hem iyi fiziki yapılara kavuşuruz, hem de orada okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarını elbirliği ile karşılarız. İşte bugün bu mütevazi törenle yarını emanet edeceğimiz güzel evlatlarımızı giydiriyoruz. Onların gözlerindeki sevinci birlikte yaşamak için buradayız. Biz öğrencilerimizi seviyoruz. Katılanlara tekrar teşekkür ediyor, katılımınızdan dolayı hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.
Desa Deri Genel Müdürü Burak Çelet ise, Birleşik Markalar Derneği olarak her sene mümkün olduğu kadar çok öğrenciyi giydirmeye çalıştıklarını söyledi. Ayaklarında terliklerle, sırtlarında önlüklerle okula giden öğrencileri giydirmeyi, kuşatmayı bir yükümlülük olarak gördüklerini dile getiren Çelet, "2005 yılında biz Düzceli olduk. İlk geldiğimizde depremden yeni çıkmış bir il ile karşılaştık. Bütün kamu kuruluşlarının konteynırlarda görev yaptığı, şehrin ana caddelerinde çukurlar, delikler gördüğümüz bir ortamdı. Bugünlere baktığımızda çok büyük bir değişim ve gelişim olduğunu görüyoruz. Ancak buna rağmen hala çocuklarımızın gerek okul, gerekse giyim-kuşam ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Bizlere çok fazla görev düştüğünü biliyoruz. Bundan dolayı biz de hem Desa, hem Birleşik Markalar Derneği olarak bu yükün bir kısmını üstlenebildiğimiz için çok mutluyuz. Bize bu fırsatı verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın çok daha iyilerine layık olduğuna inandığımı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, fiziki ihtiyaçların eğitim öğretimin ana temellerinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Toplamda 4 bin 741 öğrenciye bu yardımların dağıtılacağını kaydeden Yazıcı, "Düzce'yi tercih etmelerinden dolayı Desa Deri'ye teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesini bizimle paylaştılar. Katkıda bulunan tüm yetkililerimize ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Desa Deri Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burak Çelet, Fabrika Müdürü Caner Aypar ve okul müdürleri katıldı.
Düzce Merkez'deki okullarda eğitim gören öğrencilere Desa firmasının, ilçelere ise Colins firmasının yardımda bulunacağı bildirildi.
(AY-UU)

21.12.2012 16:44:47 TSI

Editör: Wan Haber