Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Kız Meslek Lisesi'nde 30 öğrenci, derslik yetersizliği yüzünden kazan dairesinin yanında eğitim görüyor.
Edinilen bilgiye göre Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin bir okulda eğitim görmesi ve dersliklerin yetersiz oluşundan dolayı 30 öğrencinin Kız Meslek Lisesi'ne ait yurdun bodrum katındaki kalorifer kazan dairesi yakınında eğitim gördüğü belirtildi.
Bodrum katında eğitim gören çocukları için yetkililerden yardım isteyen veliler, "İlçemizde bina yetersizliğinden dolayı çocuklarımız bodrum katında ders görüyor. Allah korusun kazan dairesinde olası bir kazadan endişe duyuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve emniyetli bir yerde eğitim görmelerini istiyoruz. Yeterli okul binası olmayan bir ilçede yaşıyoruz. Yavrularımız zor şartlar altında eğitim görüyor. Bu yılki yatırım programına, ilçemizde yetersiz olan orta öğretim binalarının alınması gerekmektedir. Yetkililerin bir an evvel zor durumda eğitim gören çocuklarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, öğrencilerin bodrum katında ders görmelerinin tamamen derslik yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilerek, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verildiğini, ihtiyaç olan dersliklerin yapımının 2013 yatırım programına alınması için gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtildi.
(GO-MET-Y)

19.01.2013 11:15:48 TSI

Editör: Wan Haber