İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki 20 haneli Deringeçit mahallesindeki okul, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ancak ikinci döneminde öğretmen atamasıyla kapılarını açtı. Kırsal kesimdeki Deringeçit İlköğretim Okulunun 12 öğrencisi, kadrolu ve ücretli öğretmen gelmeyince ilk dönemi boş geçirdi. 

Öğrenci velileri Muzaffer Ceylan ve Hüseyin Demirhan, defalarca milli eğitime başvurduklarını, fakat bir sonuç alamadıklarını belirtti. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine ‘öğrenci sayısı az, öğretmen atayamıyoruz’ dediğini ifade eden veliler, “Çocuklarımız eğitim öğretimden mahrum kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine öğrencilerimizi mahallemizden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çaldıran İlk ve Ortaokuluna taşımalı göndermelerini talep ettik, ama sonuç alamadık” dediler.

Deringeçit İlköğretim Okulunda göreve başlayan ücretli öğretmen Servet Sağkol ise, öğrencilerin eğitimin ilk dönemini boş geçirmelerinden dolayı zorlandığını belirterek, elinden geldiğince bu açığı kapatmaya çalışacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ise, kadrolu öğretmen eksikliğinden dolayı atama yapılmadığını belirterek, “Öğrenci sayısı az olan bir mahallemiz. Ücretli öğretmenlerde kırsal alanda bulunan bu mahallemizde ulaşım sorunu ve imkansızlık yüzünden çalışmak istemedi. İlk dönemde atadığımız ücretli öğretmenlerde çalışmayınca böyle bir sorunla karşılaştık” dedi.

Editör: Wan Haber