Malatya'da öğrencilerin düzenlediği Bilim Şenliği ilgi görürken, şenlikte sergilenen pet şişeler ve kapaklar ile yapılan geri dönüşüm aracı ilgi çekti.
Malatya Park AVM'de, TED Malatya Kolej tarafından 10.Bilim Şenliği iki gün sürdü. Öğrencilerin hazırladıkları çeşitli eserlerin yer aldığı Bilim Şenliği'nde sergilenen pet şişeleri ile yapılan Formula 1 ismi verilen geri dönüşüm aracı ise dikkat çekti. Proje hakkında bilgi veren Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mehmet Serhat Demir, "3 bin'den fazla pet şişenin kullanılarak yapılan bu araç yapımındaki tem amacımız var, o da geri dönüşümün önemini vurgulamaktır. TED Malatya Koleji öğretmen, öğrenci ve velilerimizin çevreye olan duyarlılıkları ile toplanan pet şişeleri, bu proje ile hayat buldu. Belki bu araç hareket etmiyor ancak, sembolik olarak yaptığımız araç ile geri döneminin önemine vurgu yapmaya çalıştık. İnsanımızın geri dönüşüme olan ilgisini hedefliyoruz. Sergiden sonra gerekli yerlere ulaştırılacak ve geri dönüşüme kazandırılacak. Bu seneki sergimizin ana teması da zaten geri dönüyüm idi" ifadelerini kullandı.
Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Çiğdem Özdemir ve Mehmet Serhat Demir ile öğrencilerin hazırladıkları ve Formula 1 adı verilen geri dönüşüm aracı, sergilenen eserler arasında en fazla ilgi gören proje oldu.
(NA-Y)

18.02.2013 10:34:51 TSI

Editör: Wan Haber