Dicle Üniversitesi (DÜ) Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu "Öğrenciden Öğrenciye Halk Müziği Konseri" büyük ilgi gördü.
DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen konsere öğrencilerin katılımı yüksek olurken, söylenen şarkılarla salonda bulunanlar halk müziğinin doyumsuz eserlerinden bir demet dinledi. DÜ Devlet Konservatuarı ses eğitimi öğrencileri tarafından hazırlanan konserin amacının gönül bağını kuvvetlendirmek ve fakültenin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerle kaynaşmak olduğunun belirtildiği konserde, ses eğitimi öğrencileri sırayla birbirinden güzel türküler ile sahne aldı. İlk olarak ses eğitimi 4. sınıf öğrencilerinden Süleyman Yaşar sahne alarak "Bahçede Yeşil Hıyar", "Ahirim Sensin" ve " Ah Yalan Dünya" isimli türküleri seslendirdi. Salondakiler söylenen ezgilere eşlik ederken ses eğitimi bölümü öğrencilerinden Gülay İnce ise "Ayletme Beni" isimli türküyü seslendirdi. Sonrasında Kürtçe ezgiler seslendiren İnce, salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.
Süleyman Oduncu isimli konservatuar öğrencisi ise Azeri yöresine ait "Bahçelerde Yarim Var" ve "Babuba" isimli türkü yorumu ile seyircilerin beğenisini topladı. Ece Baytaş ise meşhur "Sarı Gelin" isimli türküyü ve zazaca seslendirdiği ezgi ile salonda bulunanlara farklı kültürlerin ve farklı dillerin uyumunun yansıdığı buğulu ses tonuyla öğrencilerin stres atmasına vesile oldu.
Programda son olarak sahne alan Konservatuar öğrencilerinden Erdal Elaldı da "Al Senin Olsun" ve "Felek Çakmağını Üstüme Çaktı" isimli halk müziğinin önemli eserlerinden doyumsuz bir ziyafet sundu.
Konser, öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.
(ÜN-AKK-Y)

12.12.2012 18:04:37 TSI

Editör: Wan Haber