Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Oslo Oteli önünde bir araya gelen lise öğrencileri yürüyüşe geçti. Eski Cezaevi Kavşağı’ndan tekrar Oslo Oteli’ne doğru yürüyen öğrenciler tarafından, “Mizgin’e uzanan eller kırılsın” sloganları atılırken, “Dün Mizgin, bugün biz mi?” pankartı taşındı. Yürüyüşe BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, eski Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz, eski Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, KURDİ-DER ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.


""

Mizgin Bingöl isimli lise öğrencisinin askeri aracın çarpması sonucu yaralanmasını protesto için toplanan öğrenciler, caddeden geçen 3 askeri zırhlı araca buz parçaları attı. Bunun üzerine zırhlı araçlardan havaya uyarı ateşi açılırken, polis de öğrencilerin bulunduğu alana gaz bombası attı. Bu sırada şehir merkezindeki vatandaşlar büyük bir panik ve korku yaşadı. 


Vatandaşlar zırhlı araçların uzun süre ve durmadan havaya uyarı ateşi açmasının tahrik edici olduğunu belirterek tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik sırasında 2 otomobil de hasar gördü.

 

""
Zırhlı araçların geçişinin ardından “Özgür Öğrenci İnisiyatifi” adına yapılan açıklamada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yaklaşmasına ramak kala böyle bir olayın yaşanması bizi derinden etkilemiştir. Bu ve buna benzer olayların daha önce yaşandığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Biz öğrenciler memleketin geleceği ve güneşi olarak bizim üzerimize çekilmek istenen tüm perdeleri kaldıracağımıza sizlerin önünde söz veriyoruz. Böyle olayların yaşanmaması için Türk basını ve yerel basından ricamız şudur ki, bu tür olayların manipüle edilmemesidir. Mizgin yoldaşın bir an önce sağlığına kavuşması ve tekrar eğitimine devam etmesi en büyük temennimizdir” ifadeleri kullanıldı.


Öğrenciler, 2 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

""

Editör: Wan Haber