Melikşah İlkokulu öğrenci velilerine yönelik aile rehberliği eğitimi düzenlendi. Rehber Öğretmeni Ümmügülsüm Çetin tarafından verilen eğitimde, velilere 18 hafta süresince aile içi eğitimi konularında bilgiler verildi.
Rehber Öğretmen Ümmügülsüm Çetin, velilere yönelik bu eğitimde, velilerin, çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla çeşitli bilgiler verdiklerini söyledi.
Melikşah İlkokulu Müdürü Temel Çiçek ise çocuk eğitiminde bilinçli anne babanın önemine değindi. Eğitim ve öğretim sürecine ilişkin olarak okul başarısını artıran faktörler üzerinde yapılan araştırmalarda, okul başarısı üzerinde okul-aile dayanışmasının önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten Temel Çiçek; "Çocuğun aile içerisinde edindiği statü, kazandığı değer ve geliştirdiği kimlik, onun giderek toplum içerisinde kazanacağı kimliğin, statünün ve değerin belirleyicisi olmaktadır. Bu anne baba olarak önce bizler kendimizi eğitmek suretiyle, çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmalıyız" dedi.
(CM-AT-Y)

16.01.2013 11:31:11 TSI

Editör: Wan Haber