Yalova'da Fatih projesi kapsamında 2 pilot okulda öğrenci ve öğretmenlere 649 adet tablet dağıtıldı.
Yalova'da pilot olarak belirlenen 2 okulda bu yıl başında akıllı tahtalarla eğitime başlanmıştı. Bu okullarda eğitim gören öğrenciler tabletlerine de kavuştu. Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman katıldı. Yurtman, "Yalova'da 2 okulumuzda Fatih projesi dahilinde akıllı tahtalar kullanılıyor. Bugün öğrencilerimize tabletlerini dağıtıyoruz. Anadolu Lisesi'nde 9'ncu sınıf öğrencilerimize 300 adet, öğretmenlerimize 93 adet ve 24 adet de yedek olmak üzere 417 adet tablet dağıttık. Yine Şehit Osman Altınkuyu Lisesi'nde de öğrencilere 180 adet, öğretmenlere 52 adet olmak üzere toplam 232 adet tablet dağıtılacak. Bu tabletler sayesinde ilimizde eğitim kalitesi de bir hayli yükselmiş olacak" dedi.
Milletvekili Temel Coşkun ise, hükümetin eğitime verdiği önemin altını çizerek, "Hükümetimiz bütçeden en önemli payı eğitime ayırıyor. Fatih projesini çok önemsiyoruz. Avrupa'da bile bir çok ülkede olmayan bu proje ile gençlerimiz çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim alıyor. Fatih projesi ilimizde 2 okulda devreye sokuldu. Önümüzdeki yıldan itibaren okul sayısını da arttıracağız" diye konuştu.
Yalova Valisi Esengül Civelek de Fatih projesinin Türk eğitim sistemine ciddi katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
(SÇ-MŞ)

15.02.2013 11:12:36 TSI

Editör: Wan Haber