Aksaray'da geçirdiği trafik kazası sonrasında Konya'da tedavi altına alınan ve 6 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden şahsın organları 4 kişiye umut olurken, gencin annesi ise böbrek nakli bekliyor.
Reklamcılık ile uğraşan 28 yaşındaki Mehmet Çetintaş, 6 gün önce Aksaray'ın Hamidiye Mahallesi'nde arkadaşlarıyla kaza geçirdi. Ağır yaralanan Çetintaş, Aksaray'dan Konya Medicana Hastanesi'ne sevk edildi ve yoğun bakıma alındı. 6 gün yaşam mücadelesi veren Çetintaş'ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkilileri ile görüşen aile, Çetintaş'ın organlarını bağışladı. 4 saatlik bir operasyonla Mehmet Çetintaş'ın iki böbreği, karaciğeri ve korneası alındı. Organlardan böbrekler ve karaciğer Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne, kornea ise Konya Numune Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere götürüldü.
Bu arada, Mehmet Çetintaş'ın Mersin'de yaşayan annesi Aysel Çevik'in de böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gördüğü ortaya çıktı. Çetintaş'ın, annesi Aysel Çevik'e sağlığında böbreğini vermek istediği ancak doku uyuşmazlığı nedeniyle veremediği öğrenildi. Mersin'deki evinde yas tutan anne Aysel Çevik, oğlunun organlarını alacak olanlara uzun ömürler dileyerek, "Bana kısmet olmadı, onlar sebeplensin. 4 yıldır diyaliz tedavisi görüyorum. Hiç böbrek nakli için müracaatta bulunmadım. Allah nereye kadar ömür verdiyse oraya kadar gideceğiz. Ama nakil imkanı olursa yaptırmak isterim" dedi.
Oğlunun organlarının bağışlanmasını kendisinin de istediğini ifade eden Aysel Çevik, "Oğlum bunu istiyordu. Toprakta çürüyeceğine birileri sevaplansın. Kendimden biliyorum. Bunun acısını yaşıyorum. Binlerce insan nakil bekliyor" diye konuştu.
Cenazesi Konya Medicana Hastanesi'nden alınan Çetintaş'ın yarın Mersin'de defnedileceği öğrenildi.
(HSK-OK-Y)

11.12.2012 18:08:54 TSI

Editör: Wan Haber