Oğlunu DHKP-C terör örgütüne kaptıran baba İsmail Ercan, "Terör Mağduru Aileler Derneği" kurdu. Baba Ercan, Ankara'daki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıya ilişkin ise, "Oğlumun o an cezaevinde olmasından mutluluk duydum" dedi.
16 yaşındaki oğlu Berk Ercan'ın DHKP-C terör örgütü tarafından kandırıldığını ve polisi şehit eden canlı bombaya destek eyleminde gözaltına alınıp tutuklandığını belirten baba İsmail Ercan, basın açıklaması yaptı.
Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparken bir grup tarafından fiziksel ve sözlü olarak tacize uğradığını ifade eden baba Ercan, "Kaç defa oğlumu kendi ellerimle almaya çalıştım. Bu mücadelem basına da yansıdı. Her defasında aşağılandım. Polis ajanı diye yaftaladılar. En son bir ay önce basın açıklaması yapmak için geldim. Taksim'de basın açıklaması yaparken beni fiziksel ve sözlü olarak taciz ettiler, konuşturtmadılar. Oğlum bu caniler yüzünden bugün cezaevinde. Oğlumu cezaevinde bile benimle görüştürmek istemediler. Grup Yorum'un konserine götürdüler, orada sözde arkadaş oldular. Olmaz olsun öyle arkadaş daha sonra saz, gitar kursu basın açıklaması deyip kandırdılar. Dernek dedikleri yerlerde eline dergi verip okutmuşlar. Verdikleri dergilere bir baktım sürekli anne babayı kötülüyor, 'anne baba bizim en büyük düşmanımız' diyor. Oğlum bir gün tatile gidiyoruz diye evden gitti. Aradan biraz zaman geçince polis aradı, 'oğlunuzun terör örgütün kampına katıldığını biliyor musunuz?' dediklerinde eşimle birlikte donduk. Çocuğumuzu İzmir'den İstanbul'a getirdiler. Oğlum en son İstanbul'da karakola saldıran yaralı bir teröriste destek vermek isteyen grubun içerisinde gözaltına alınarak tutuklandı" dedi.
Geçtiğimiz günlerde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyon hakkında da konuşan baba Ercan, tutuklanan avukatların derneğe gittiğinde kendini tehdit eden kişilerin olduğunu iddia etti.
İsmail Ercan, "Bu örgüte geçen hafta bir operasyon düzenlendi. Pek çok örgüt mensubu tutuklandı. Aralarında avukatlarda vardı. O avukat diye geçinen insanlar ben derneğe gittiğimde beni tehdit eden avukatların ta kendisidir. Bu ülkede siyaset yapan insanlar bu konuşmalarıyla gittikler benim oğlumun beynini yıkayarak canlı bomba haline getirmeye çalışan insanlara destek oldular. Bu ülkede siyaset yapan insanlar terörist yetiştiren insanlara arka çıktılar. Bu insanlar avukat kisvesi altında eli silahlı canilerin tutuklanmasını hukuksuz olarak karaladılar. İşin en acımasız tarafı bu ülkede siyaset yapan insanlar anne karnındaki bebeği babasız bırakan insanlara 'ben sizlerin arkasındayım' dediler. Avukat dediğiniz insanlar çocuklarımızı bizlerden koparmak için ne haltlar karıştırdıklarını cümle alem biliyor. Demek ki bu kadar zorunuza gitti onların tutuklanması. Yazıklar olsun size diyorum. Bunlar öz ve öz halk düşmanı. Bunlar bu halkın evladını birbirine kırdırmak isteyen taşeron bir çete, bir terör örgütü" şeklinde konuştu.
"Terör Mağduru Aileler Derneği"ni kurduğunu ifade eden baba Ercan, çocuklarını örgüte kaptıran ailelere de çağrıda bulundu. Baba Ercan, "Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın terör mağduru aileler derneğini kurdum. Bu derneğe olan müracaatları bekliyorum. Benimle birlikte hareket etmek isteyen insanlar gün geçtikçe artıyor. Bu mücadeleyi hep birlikte götüreceğiz. İnanıyorum ki evlatlarımızı kurtaracağız" dedi.
"ÇOCUĞUMUN CEZAEVİNDE OLMASINDAN MUTLULUK DUYDUM"
Basın mensuplarının "Ankara'daki Büyükelçiliğe yapılan saldırıda ne hissettiniz?" sorusuna ise baba Ercan, o an çocuğunun cezaevinde olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Ercan, "Çocuğumun o an cezaevinde olmasından mutluluk duydum. Çocuğum sağ salim orada duruyor dışarıda olsa beklide benim çocuğumu kullanacaklardı. Bir baba evladının içeride olmasına seviniyor olması ne kadar acı" dedi.
(HÇ-ET-Y)

05.02.2013 13:16:13 TSI

Editör: Wan Haber