İzmir'de terör örgütü DHKP-C tarafından kandırılan oğlunun kurtarılması için İstanbul ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılıklarına dilekçe veren İsmail E., "İstanbul'da yaşanılan saldırılar sonrasında oğlumu televizyonda gördüm. Korkuyorum, onu da harcayacaklar" dedi.
Oğlu Berk E.'nin yaklaşık 2 yıldır çeşitli örgütlere üye olduğunu ve 11 aydır eve gelmediğini belirten İsmail E., geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan polis saldırılarının oğlunun üye olduğu örgüt tarafından yapıldığını ve saldırının ardından polise saldıran örgüt üyesi kadını hastanede ziyaret ettiği sırada polisle çatışarak gözaltına alındığını belirtti. Televizyonda oğlunu gördüğünde yüreğinin ağzına geldiğini söyleyen İsmail E., "Saldırıları televizyonda gördüğümde içim ürperdi. Oğlum da İstanbul'da üyesi olduğu örgütün evinde kalıyor. Şüphelendim. Saldırıyı gerçekleştiren bayan örgüt üyesi hastanedeyken, oğlum o kişiyi görmeye hastaneye gitmiş ve polisle çatışmış. Gözaltına alınırken görüntülerini izledim. İçimden parçalar koptu resmen ama elimden bir şey gelmiyor. Ne zaman nerede bir canlı bomba olayı yaşansa yüreğim ağzıma geliyor. Acaba benim oğlum mu diyorum. Kendilerini devrimci olarak gösteren ve çocuk yaşta insanları kandıran bu örgütün ağa babaları sıcak yataklarında yatarken, benim oğlum polisle çatışıyor" diye konuştu.
Örgüt tarafından tehditler aldığını ve kendisi hakkında asılsız iddiaların yazdığı broşürleri oturduğu mahallede apartmanların posta kutularına bıraktıklarını belirten İsmail E., "Benim fuhuş çetesine, tecavüzcülere yardım ettiğimi yazmışlar kağıtlara. Bu kağıtları oturduğum mahalledeki posta kutularına bırakmışlar. Beni vazgeçirmeye çalışıyorlar ama asla vazgeçmeyeceğim. Oğlumu yeniden kazanabilmek için her şeyi yapıyorum. Beni asla vazgeçiremeyecekler" dedi.
Uzun bir süredir oğlunu hiç görmediğini, sadece bir kez İstanbul'da annesinin görüştüğünü ve oğlunu çok merak ettiğini anlatan İsmail E., "Oğlumun kişiliğini, karakterini biliyorum. O onlar gibi cani değildir. Fakat yanlış yönlendirildiği için bu şekilde hareket ediyor. Ben buradan çocuğuma sesleniyorum; oğlum o insanlara inanma. Seni kullanıyorlar, kandırıyorlar. Eğer biraz bize inancın, sevgin varsa evine dön, evine dön. Babana hakaret eden, döven o insanlara güvenme, inanma" diye konuştu.
Oğlunun adeta bir hücre evinde yaşadığını belirten İsmail E., yaşanan son olaylarda polis tarafından gözaltına alınan oğlunun birileri tarafından maşa olarak kullanıldığını ve güvenlik güçlerinin önce bu insanları durdurması gerektiğini söyledi.
(FS-CC-Y)

13.12.2012 17:34:29 TSI

Editör: Wan Haber