Beyoğlu'nda, oğlunun DHKP-C terör örgütü tarafından kandırıldığını öne süren vatandaş ile TAYAD'lı aileler arasında gerginlik yaşandı.
16 yaşındaki oğlunun DHKP-C terör örgütü tarafından kandırıldığını ve polisi şehit eden canlı bombaya destek eyleminde gözaltına alınıp tutuklandığını belirten baba İsmail Ercan, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak meydana gelen TAYAD'lı aileler ile Ercan arasında gerginlik çıktı. Ercan'ın provokasyon yaptığını iddia eden grup, kendisine tepki gösterdi. Baba İsmail Ercan ise, "Çocuğumu kurtarmak suç mu?" diyerek gruba bağırdı. Tek amacının basın açıklaması yapmak olduğunu belirten Ercan, kendisine "Alçak faşist" diye bağıran şahsa, "Siz de polis katilisiniz" karşılığını verdi.
Gerginliğe rağmen basın açıklamasını okumaya çalışan Ercan, TAYAD'lı ailelerin sloganları ve 'yuh' sesleri arasında konuşmasına başladı. İzmir'den geldiğini ifade eden baba İsmail Ercan, "Ben buraya İzmir'den geldim. 16 yaşında terör örgütüne katılan oğlum, şu anda cezaevinde. En son Okmeydanı'nda bir polisimizi şehit eden terörist kadına destek olmak için hastaneye gidip, orada polisle çatışmaya giren oğlum cezaevinde. Her şey, bundan 2 yıl önce oğlumun Grup Yorum'un konserine gitmesiyle başladı. Orada iki arkadaş edindi. Tatile gitmek için evden ayrıldı. Ama yaz tatili dediği, DHKP-C terör örgütünün kampıdır. Oğlum İstanbul'a götürüldü. Beyni yıkandıktan sonra orada birçok basın açıklamasına, eylemlere katıldı" diye konuştu.
Açıklama sırasında Ercan'ın astığı pankartın grup üyeleri tarafından indirmesi üzerine yine gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından açıklamalarını sürdüren Ercan, "Oğlum en son Aralık ayında karakola saldırı yapan yaralı teröriste destek vermek için hastaneye gidip, orada polisle çatışırken gözaltına alındı ve tutuklandı, şu anda Tekirdağ Cezaevi'nde. Bir baba olarak her gün ölüp ölüp diriliyorum, oğlum silahlı eylemde kullanıldı mı diye. Beni işbirlikçi, muhbir ilan ettiler. Oğlumu kurtarmak için nereye başvuracaktım? Elbette polisle görüşüp, onlardan yardım isteyecektim. Ama onlara göre ben işbirlikçiyim, ajanım" dedi.
Ercan, açıklamalarını, grubun tepkileri arasında tamamladıktan sonra meydandan ayrıldı.
(MH-ÇK-OK-Y)

11.01.2013 16:36:23 TSI

Editör: Wan Haber