ÖĞDER Erzurum Şubesi Abdullah İkinci, 10 YILDIR Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen bakanlarla öğretmenler arasında kan uyuşmazlığı olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanı öğretmen olmalı" dedi.
Son günlerde basın yayın organlarında Milli Eğitim Bakanının değişebileceğinin konuşulduğunu ifade eden İkinci, "Bu konuda bir çok isim zikrediliyor.10 yıldır MEB bakanlığına gelen bakanlarla Öğretmenler arasında devamlı kan uyuşmazlığı oldu. Hiç bir bakan öğretmeni yanına alamadı. Öğretmenlerin motivasyonu ve morali düzeltilmeden, onlarla istişare yapılmadan iş yapıldığı, öğretmen vasıfsız işçi gibi görüldüğü için her şeyi ben bilirim mantığı ile hareket edildiği için başlatılan bir çok proje başarısız oldu." Diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığına getirilecek kişinin Öğretmenlik geçmişi olan, öğretmene ve eğitimcilere değer verebilecek, onların sıkıntılarını bilen ve çözecek bir kişinin olmasını istediklerini ifade eden İkinci, "Milli Eğitimde Milli Eğitim Bakanı sayın Ömer Dinçer beyin yaptığı bir çok köklü yenilik var ama bunun yanında çözemediği bir çok husus var. Darbe kalıntılarını,28 Şubat dayatmalarını ve adaletsizlikleri cesaretle çözebilecek kararlı birinin göreve gelmesi gerekmektedir.
28 Şubat dayatması Karma eğitim zorunluluğunu, Öğretmenlere ve tüm öğrencilere Başörtüsü sorununu kaldıracak, sorunları ve atamaları hakkaniyet ve adaletle çözecek ,sivil toplumun ve milletin hassasiyetlerini gözetecek, Milli eğitimi gerçek Milli kimliğine kavuşturacak, ortak akıla önem veren bir bakanın göreve getirilmesini tüm üyelerimiz ve öğretmenlerimiz adına istiyoruz." Şeklinde konuştu.
(ERZ-AT-Y)

18.01.2013 12:00:03 TSI

Editör: Wan Haber