Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlerin sorun ve sıkıntıları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÖĞDER Van Şube Başkanı Emrullah Kesik, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 1 Kasım milletvekili seçimlerinin Türkiye’de yeniden tek başına iktidar döneminin önünü açtığını ifade eden Kesik, sonuçların vatana, millete hayırlar getirmesini diledi. Kurulacak olan yeni hükümete de başarılar dileyen Kesik, “Yeni kurulacak hükümet, milli eğitimin acilen çözüm bekleyen sorunlarına zaman kaybetmeden el atıp çözüm bulmalıdır. Bu konuda bir an bile kaybedecek zamanımız yoktur. Toplum huzur, güven ve mutluluğu her zamankinden daha çok arar hale geldi. Hayat pahalılığı, işsizlik gibi sorunlar milleti canından bezdirdi. Söz konusu problemlerin ardında yatan en önemli neden; iyi insan yetiştirmekten uzak batıcı eğitim sistemidir. Besmeleden habersiz, maneviyatsız yetişen nesillerle güçlü toplum, güçlü Türkiye´yi kuramayız. Amerikancı eğitim sistemi bir an evvel kaldırılmalı, yerine millî ve manevî değerlere, özüne, köküne bağlı bir eğitim modeline geçilmelidir. Bu eğitim modeline geçmeden, taklitçi bir modelle bir yere varamayız” ifadelerini kullandı.

-“MESAİ AYARLAMASINA GİDİLMELİ”
Toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve öğrencilerin rahatlıkla Cuma namazına gidebilmeleri konusunun karara bağlanmasına rağmen, bu konuda henüz bir mesai saati ayarlamasına gidilemediğini de belirten Kesik, “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı´ya sesleniyoruz; Cuma günü memur ve öğrencilerimiz hala okul müdürünün inisiyatifiyle Cuma namazına gidebilmektedir. Buna açıklık getirilmelidir” dedi.

-“ÖĞRETMENLERE DE KILIK KIYAFET SERBESTİSİ GETİRİLMELİ”
Gençlerin kötü davranışlara özendiren TV dizilerinin milletimizin ahlâkına, maneviyatına uygun olmayan yayınlar yaptığını da dile getiren Kesik, “TV dizileri sürekli artmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK'ü göreve çağırıyoruz. Ahlâk ve maneviyatımızı bozan müstehcen yayınlara, kötü davranışı özendiren programlara gerekli ikazlar yapılsın, gerekirse durdurulsun. Her geçen gün öğrenci kalitesi giderek düşmektedir. Öğrenciler sınıflara getirdikleri akıllı telefon ya da tabletler yüzünden dersten kopmakta, öğretmen de sınıf hâkimiyetini yitirmektedir. Milli Eğitim olarak okula akıllı telefon ya da tabletin getirilmemesi noktasında kararlı uygulamalar başlatılmalıdır. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak diğer taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz; Çağdışı kalmış tek tipçiliğin örneği olan kıyafet zorunluluğu terk edilmelidir. Aynen üniversitelerde olduğu gibi öğretmenlerimize de kılık kıyafet serbestisi getirilmelidir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber