ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, "Sarıkamış Harekatından herkes ders çıkarmalıdır" dedi.
Tarihimizin sadakat ve fedakarlık örneklerinden olan Sarıkamış Harekatının yıldönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının yapmış olduğu 'Türkiye şehitleriyle yürüyor 'organizasyonunu takdirle karşıladıklarını dile getiren İkinci, "Programı Sadece30 derece de gençleri dağın tepesine çıkarıp birkaç protokol konuşmasıyla sona erdirmek yetersizdir. Sarıkamış programı dolayısıyla yürüyüşe katılacak gençlerimize Sarıkamış şehitlerinin kışın en soğuk aylarında sadakati, fedakarlıkları, cesaretleri, azim ve kararlılıkları mutlaka anlatılmalı hatta küçük bir kitapçık hazırlayıp katılımcılara dağıtılmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Sarıkamış'ın mana ve ehemmiyeti kafiledeki işin uzmanları tarafından küçük gruplara mutlaka anlatılmalıdır. Tarih şuuru gençlere mutlaka verilmelidir" diye konuştu.
"Sarıkamış'ta ,Çanakkale de şehit olan gençlerin bu fedakarlığına sebep olan sahip oldukları iman ve İnançtır. Vatan sevgisini ve şehitlik tutkusu kazandıran unsurlar nelerdir bunları gençliğe iyi anlatmak lazımdır" diyen İkinci daha sonra şunları kaydetti "Sarıkamış'ta ayağında ayakkabısı, üzerinde kabanı olmayan yiğit gençler düşmana değil Alman hayranlığı ve işbirlikçiliği gafletine düşen yöneticilerin yanlış stratejilerine yenilmişlerdir. Mehmetçiğimiz Sarıkamış'ta bütün imkansızlıklara rağmen müthiş bir civanmertlik yapmış, Cihattan kaçmamış, düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Allahu Ekber ve Soğanlı dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur.
Gençliğimizin kurtuluşu, devletimizin yücelmesi şehitlerimizin bıraktığı mukaddes emaneti devralıp onu hak ettiği makama yükseltmekle olur. Sarıkamış şehitleri sıraları geldiğinde inandıkları kutsal değerler uğruna nasıl bedel ödemişlerse ecdadın bize emanet ettiği milli ve manevi değerleri yüceltmek ve onlara layık olmak ta hepimizin birinci vazifesi olduğu hatırlatılmalıdır.
Bu askeri harekatı yalnız öğrencilere değil askerlik yapan Mehmetçiklerimize de iyi anlatılması gerekir. Maneviyatın ve imanın insana neler yaptırdığının askerlik yapan Mehmetçiklerimize de öğretilmesi gerektiğini, halen daha bir çok kışlada devam ettirildiğini duyduğumuz Namaz ve ibadet yasağının bu vesile ile son bulması gerektiğini Asker ocağımızda Mehmetçik ruhunun devam etmesi için maneviyatı artırıcı faaliyetlerin artırılması gerekir diye düşünüyoruz. Dün Sarıkamış dağlarında şehit olanların ceplerinden küçük Kuran-ı Kerimlerin çıktığı, o gün gençlerin zemheri soğuğunda bile namazlarını terk etmedikleri unutulmamalıdır.
Dün Alman hayranlığı gafletine dalıp Osmanlıyı Sarıkamış'ta, Kanal cephesinde maceraya sürükleyenler Osmanlının sonunu hazırlamışlardır. Bu gün devletimizi yönetenlerin de ABD ve AB ilişkilerinde bu olaylardan ders çıkarması gerekir diye düşünüyoruz. İttihatçılar tarafından Stratejik Müttefik sayılan Almanlar dün nasıl Osmanlıyı çukura düşürdüyse bu günde stratejik ortak sayılan AB ve ABD de benzer yanlışlara ülkemizi düşürebilir. Bundan dolayı tarihten herkesin dersler çıkarmasını ümit ediyoruz."
(ERZ-AT-Y)

04.01.2013 14:00:01 TSI

Editör: Wan Haber