Of Kaymakamlığı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Of Teknoloji Fakültesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile liselerde eğitim gören öğrencilere enerjinin verimli kullanılması konusunda bilgilendirme semineri verildi.
Of Kaymakamlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Kurulu Eylem Planı ve Çalışma Programı kapsamında, Enerji Tasarrufu ve Enerjiyi Etkin ve Verimli kullanma konulu seminer KTÜ Of Teknik Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Ağırlıklı lise öğrencilerinin katıldığı seminerde katılımcılara bilgiler sunan KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç Coşkun Bayram, "Ülkemizde enerji kullanımının en yüksek yaşandığı kesimin mesken ve tarım alanı. Enerjiye en çok ithal eden ülkeler arasında yüzde 73'lük bir oranla 8'inci sıradayız. Dört kişilik bir ailenin normalde 2 bin kilowaat saat (kwh) bir enerji kullanımı oluyor. Önlem alınması durumunda yüzde 30'luk bir tasarruf sağlanabiliyor. Bu ve buna benzer yerlerde enerjiyi mutlaka verimli olarak kullanarak ülke ekonomimize katkı yapmamız gerekiyor" dedi.
Türkiye'nin geleceği için böylesine önemli bir bilgilendirme seminerini Üniversitelerinde gerçekleştirdiği için Kaymakam Eren Arslan'a teşekkür eden Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli, "Enerjide dışa bağlı bir ülke olmamız dolayısıyla yılda 60-70 milyar dolar civarında bir ücret ödemek durumunda kalıyoruz. Bizler birey olarak bu konuda nasıl tasarruf yapabiliriz, nasıl çevremizi bu konularda bilinçlendirebiliriz diye bugün buradayız. Bu konu hakkında arkadaşlarımız bizlere detaylı bilgiler sunacaklar. Bu seminerin önce kendimize, ailemize ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Enerjide dışa bağlı bir ülkede tasarruf yapmadan geleceğimizi kurtarmak mümkün olmadığını dile getiren Of Kaymakamı Eren Arslan, öğrencilere seslenerek, "Sizler evinize gittiğinizde, bundan sonra ki yaşantınızda buradaki detay gibi gözüken tedbirlerle hem kendi aile bütçenize hem de ülke bütçesine katkı sağlamış olacaksınız. Bu gerçekten çok önemli bir mesele, bende bu meselenin bu kadar önemli olmasından dolayı sizlerin arasındayım. Bu konuda hepinizden beklediğimiz burada aldığınız bilgileri mutlaka kullanın. Daha fazla tasarruf, daha iyi bir ülke daha iyi bir gelecek sloganıyla sizlere şimdiden iyi tatiller diliyorum" dedi.
(OK-EK-Y)

26.01.2013 10:37:48 TSI

Editör: Wan Haber