BRÜKSEL - Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 2 bine yakın süt üreticisinin Brüksel'deki eylemi bugün de devam ediyor. Avrupa Parlamentosu önünde kamp kuran ve traktörleriyle trafiği felç eden öfkeli çiftçiler, düşük süt fiyatlarını protesto ediyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel, öfkeli çiftçilerin traktörlü protesto eylemine sahne olmaya devam ediyor. Almanya, Fransa, Hollanda gibi çevre ülkelerin yanı sıra Belçika'dan iki bin süt üreticisi 800'den fazla traktörle birlikte Brüksel'e adeta çıkarma yaptı. İki gündür başkent trafiğini felç eden öfkeli çiftçiler, polisle çatıştı. Avrupa Parlamentosu önündeki meydanda kamp kuran yüzlerce çiftçi akşam saatlerinde lastikler yakarak ısınmaya çalıştı. Avrupalı yetkililerin söz vermelerine rağmen kendileriyle görüşmeye gelmediklerini aktaran çiftçiler, parlamento binasına tazyikli süt sıktı. Güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen çiftçileri polisler biber gazı sıkarak dağıtabildi.

Avrupa Süt Üreticileri Birliği'nin (European Milk Board) organize ettiği traktörlü protesto eylemi bu sabah erken saatlerde yine Brüksel'de ana caddelerde uzun araç kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Avrupalı çiftçiler, Avrupa Birliği'nin alacağını duyurduğu tasarruf paketinden sonra daha düşük devlet ödeneği alacakları endişesini taşıyor. Süte zam yapılmasını isteyen binlerce çiftçi bugün de eylemlerine devam ediyor. Akşam saatlerinde Brüksel'i terk etmeleri beklenen çiftçiler daha önce de 2009 yılında benzer bir eyleme imza atmışlardı. CİHAN

Editör: Wan Haber