Konya'nın Beyşehir ilçesinde geçtiğimiz yıllarda kurulan Beyşehir-Off-Road Kulubü'ne üye off-road meraklıları, karda adrenalin keyfi yaşamak için beyaz örtü bulunan dağlık ve yüksek rakımlı alanlar arıyor.
Beyşehir Off-Road Kulubü'ne üye off-road tutkunları bölgede süren kış mevsimine rağmen, bu yıl karla kaplı alan bulmakta zorlanıyor. Karlı zeminde sürüş keyfi yaşamak isteyen off-road tutkunları bu yüzden kilometrelerce yol katederek yörenin beyaz örtü ile kaplı değişik dağlarına tırmanıyor. Hafta sonları, Beyşehir, Hüyük, Derebucak ve Derbent ilçelerindeki yüksek rakımlı beyaz örtü ile kaplı dağlarda buluşan off-road meraklıları, karlı zeminde adrenalin keyfi yaşıyor. 4x4 arazi araçları ile birlikte dağlık, engebeli arazilerde sürüş yapan off-road meraklıları, verdikleri molalarla beyaz örtü üzerinde mangal keyfi yapmayı da ihmal etmiyor. Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük'ün başkanlığında konvoylar oluşturarak yola çıkan off-road tutkunları, telsiz muhaberesi ile sevk ve idare ediliyor. Karlı alanda sürüş keyfi yaşayan sürücüler, zaman zaman farklı sürüş teknikleri ile engebeli arazilerde sınırları zorluyor. Zaman zaman kara saplanan araçların imdadına ise konvoydaki diğer araçlar yetişiyor. Araçlardaki sürücüler, bazen yanlarında getirdikleri kızaklarla karda kaymanın tadına da varıyor. Off-road tutkunları, bölgede gördükleri doğal güzelliklerin yanı sıra yaşadıkları heyecanlı anları ise kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntüleyip sosyal medyada diğer off-road tutkunları ile paylaşıyor.
Hafta sonları off-road keyfi yaşamak için sık sık bir araya geldiklerini belirten Kulüp Başkanı Yürük, yerleşim birimlerinde bu yıl fazla kar yağışı olmadığı için daha çok karla kaplı dağlık ve yüksek rakımlı bölgeleri tercih ettiklerini söyledi. Bölgede gerçekleştirilen son etkinliğe 14 arazi aracının katıldığı belirtilirken, off-road tutkunları yol üzerindeki yerleşim birimlerinden araçlarıyla geçerken yöre halkının da yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.
(ARÖ-FM-Y)

27.01.2013 17:18:28 TSI

Editör: Wan Haber