Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılmasını izlemek için ODTÜ'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerin evlerine bu sabah düzenlenen operasyonla gözaltına alınması, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Kızılay'da protesto edildi.
KESK'in düzenlediği eyleme, CHP Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Veli Ağbaba ve Aykan Erdemir, SDP ve TKP üyeleri ve ODTÜ öğrencileri katıldı. Kızılay'da toplanan grup, Başbakanlığa yürümek istedi.
Güvenlik güçleri Başbakanlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken; CHP milletvekilleri Nazlıaka, Ağbaba, Erdemir ve grup üyeleri Başbakanlık binası önüne yürümek istediklerini güvenlik güçlerine bildirdi. Güvenlik güçlerinden olumsuz yanıt alınmasının üzerine YKM önünde toplanan grup sloganlar atarak bazı ODTÜ'lü öğrencilerin düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasını protesto etti.
Grup üyeleri adına basın açıklaması yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, Göktürk-2 uydusunun Çin'den uzaya gönderilmesi sırasında Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek isteyen ODTÜ'lü öğrencilerin güvenlik güçlerinin basınçlı su ve gaz bombaları ile engellendiğini söyledi.
Kahraman, "Kamuoyu vicdanında büyük tepki toplayan bu saldırı sonrasında kendi sorumluluğunu ve suçluluğunu örtmek isteyen Ankara Emniyeti'nin 'olayları başka üniversitelerden gelen marjinal gruplar çıkardı' şeklinde açıklamasının ardından bu sabah öğrencilerin gözaltına alınması dikkat çekicidir" dedi.
Gözaltına alınan öğrencilerin isimlerini açıklayan Kahraman, öğrencilerin serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından slogan atmaya devam eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Öğrencilerin eylemine destek veren ve ODTÜ mezunu olan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İHA'ya yaptığı açıklamada, "ODTÜ mezunu olarak, olanları kınıyorum ve arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar bu konunun takipçisi olacağız. Üniversiteler özerktir, özerk olmalıdır. Hem bilimsel, hem de yönetsel olarak üniversitelere müdahale edilmemelidir. Biz bu olayın takipçisiyiz sonuna kadar" dedi.
(TB-Eİ-Y)

21.12.2012 20:12:17 TSI

Editör: Wan Haber