AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, vesayet rejimi özlemi içinde olanların üniversite gençliğini kullanmak istediğini söyledi.
Şahin, AK Parti Genel Merkezi'nin Düzce'de düzenlediği teşkilat içi eğitim toplantısında, ODTÜ'deki olaylara değindi.
Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılışını bir grup üniversite öğrencisi protesto etmeye kalkıştığını hatırlatan Şahin, "Üniversite öğrencilerine yakışmayan tarz ve davranış sergilediler. Muhalefet partilerinin, özellikle de ana muhalefet partisinin protestocu öğrencilere destek vermesi, sırtlarını sıvazlaması gibi davranışlar içine girmelerini yanlış buluyorum" dedi.
Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlar vesayet rejiminden demokrasiye geçiş sürecinde, hala vesayet özlemcilerinin son provasıdır. Vesayet özlemcileri, 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de darbelere zemin hazırlamak için gençleri kullandılar. Şimdi de benzer senaryolar uygulanmak isteniyor. Bir yanda PKK terörüne destek verenler, öte yanda üniversiteleri kaosa sürüklemek ve buralardan bir şeyler bekleyenler var."
Mehmet Ali Şahin, ana muhalefet partisinin yapılan iyi şeyleri de görmezden geldiğini ifade ederek, "AK Parti uzaya uydu fırlatıyor, CHP slogan atıyor. İşte AK Parti CHP arasındaki fark budur."

"EKONOMİ İYİ YOLDA"
Şahin, AK Parti iktidarının Türkiye'yi iyi yönettiğini, bu yüzden ekonomik ve siyasi istikrarın devam ettiğini kaydetti.
"Türkiye ekonomisi iyi yolladır" diyen Şahin, "AB üyesi bazı ülkeler ekonomik kriz içindedir. Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İtalya gibi ülkelerde 2013 yılına ait bütçeler yapılırken memur ve işçi maaşlarında kesinti, özel sektörde işten çıkarmalar, eğitim, sağlık gibi harcamalarda kısıntıya gidilirken, Türkiye'de ise 2013 yılı için eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar her alandaki yatırımlarda artış yapılmıştır. Memur ve emekli maaşlarında da enflasyonun üzerinde artış öngörülmüştür" dedi.

"ÖZEL SEKTÖR KABUL ETSİN, ASGARİ ÜCRETİ BİN 500 LİRA YAPARIZ"
Şahin, 2013 yılında uygulanacak asgari ücrette mümkün olan en iyi artışın yapıldığını ifade ederek, "Yeni asgari ücret özel sektörde uygulanmaktadır. Devlette asgari ücretle işçi çalıştırılmaz. Özel sektör kabul etsin, asgari ücreti bin 500 lira yaparız. Fakat biz hükümet olarak özel sektörün de taleplerini dikkate almak ve bir orta yol bulmak durumundayız. Bize göre de asgari ücret yeterli olmamıştır. Fakat istihdam sorunu yaşanmaması ve özel sektörün ekonomik sorun yaşamaması için en makul bir ücret artışı yapılmıştır" diye konuştu.
AK Parti Genel Merkezi'nin Düzce Pelemir Otel'de düzenlediği toplantıya; milletvekilleri, belediye başkanları, merkez ve ilçe teşkilat yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile kadın ve gençlik kolları mensupları ve partililer katıldı. Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantının ikinci gününe Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katılacak.
(AY-İÇ-GS-Y)

29.12.2012 12:36:54 TSI

Editör: Wan Haber