Çorum Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu'nun öncülüğünde Sungurlu Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Yüksekokulu ve Çorum Sakatlar Derneği Başkanlığı ortaklığı ile hayata geçirilecek olan "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES 2012) kapsamında finanse edilmeye değer görüldüğü bildirildi.
Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nihal Gökçe, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin'i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok" projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES 2012) kapsamında finanse edilmeye değer görüldüğünü söyleyen Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nihal Gökçe, projenin toplam uygun maliyetinin 65 bin 721,52 TL olduğunu söyledi.
Projenin amacının, 6-10 yaş grubu öğrencilere henüz ön yargılar oluşmadan engellileri, engellilik türlerini, engellilerle iletişim ve empati kurmanın yollarını anlatmak ve bu yaş grubundaki çocukların engellilerin dünyasını tanımak olduğunu söyleyen Gökçe, "Bir yıl sürecek olan projede, eğitim etkinlikleri kapsamında Çorum merkez ve Sungurlu ilçelerinde toplam bir 200 öğrenciye konuyla ilgili seminerler verilecektir. Empati kurma etkinlikleri kapsamında ise, engelli öğrenciler ile diğer öğrencilerin buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayıcı organizasyonlar düzenlenecektir" dedi.
(SŞ-BÖ-Y)

08.01.2013 16:58:35 TSI

Editör: Wan Haber