Ödemiş Anafartalar İlkokulu 3/B Sınıfı, okuma yarışması düzenledi. Yarışmada başarılı olan öğrencilerin ödülü ise köfte ikramı oldu.
Okulun deneyimli sınıf öğretmeni Mesut Yurtseven, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde 3-B sınıfında gerçekleştirilen okuma yarışının sonuçlarını, öğrencileriyle paylaştı. Altışar öğrenciden oluşan grupların, 1 Kasım ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında okudukları kitapların sayfa sayıları toplanarak bir tablo oluşturuldu. Buna göre gruplar kendi aralarında başarı sıralamasına tabi tutuldu. İlk 2 sırayı elde eden gruplar ödül olarak arkadaşlarından köfte yerken; 3. ve 4. sırayı alan gruplardaki öğrenciler ise, kendi yedikleri köftelerin ücretlerini ödemek zorunda kaldı. 5. ve 6. sırayı alan grup öğrencileri ise, kendi köfteleriyle birlikte, ilk 2 sırayı alan gruptaki arkadaşlarının yediği köftelerin ücretlerini de ödediler.
Uygulamadan tüm öğrenciler ve velilerinin memnun kaldığını belirten öğretmen Yurtseven, okuma yarışmasında 4 bin sayfa üzeri çok çok iyi, 3 bin sayfa üzeri çok iyi ve 2 sayfa üzeri ise iyi olarak değerlendirildiğini söyledi. Yarışma sonucuna göre öğrencilere ayrıca hediyeler de vereceklerini kaydeden Yurtseven, yarışmanın öğrencileri okuma konusunda iyi yönde teşvik ettiğini dile getirdi.
(TK-ERG-Y)

14.01.2013 10:34:12 TSI

Editör: Wan Haber