Ödemiş Müftülüğü tarafından organize edilen mahalle ile cami buluşmaları kapsamında, Köşebaşı Camii'nde bir dizi etkinlik düzenlendi.
Köşebaşı Cami görevlileri Mehmet Alışık, Fatih Çiftçioğlu ve Şerife Yılmaz Kur'an Kursu öğreticisi Nihal Kurhan ile öğrencilerinin ortaklaşa düzenledikleri mahalle-cami buluşmasına, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Elvan Boz Çetinkaya, mahalle sakinleri ve cami cemaati katıldı.
Köşebaşı Cami imam hatibi Mehmet Alışık açılış konuşmasını yaparak, kadınları daha çok camiye beklediklerini dile getirdi. Daha sonra Şerife Yılmaz Kur'an Kursu öğreticisi Nihal Kurhan ile öğrencileri tarafından Kur'an tilavet edildi ve ilahiler okundu.
Müftüsü Bilgiç de yaptığı konuşmada, hacca gidildiğinde Kâbe'nin etrafında kadın ve erkek herkesin karışık olarak tavaf ettiğini, orada herkesin eşit olduğunu; camide de eşitliği, kardeşliği sağlamanın gerekli olduğunu söyledi.
Camide protokolün olmadığını ve bu yüzden bu buluşmanın eşitliği temsil ettiğini sözlerine ekleyen Bilgiç, caminin 7'den 70'e, gencinden ihtiyarına, amirden memura herkesi kapsadığını, içine aldığını belirtti.
Bilgiç, konuşmasının devamında kadın olmadan medeniyet ve uygarlığın olamayacağını, kadın ve erkeğin bir çift ayakkabı gibi birbirlerini tamamladığını, kadının kendi olmasının, kişiliğini bulmasının önünde iki engel olduğunu; bunların da yanlış dindarlık, kadını tecrit etmek, kadını yeri evidir anlayışının ve yanlış çağdaşlık, kadını özünü arka plana atıp, cinselliği ön plana çıkarma anlayışının olduğunu belirtti.
Hristiyanlığın kadını şeytanın işbirlikçisi olarak gösterdiğine dikkati çeken Bilgin, "Yahudilik ise kadının özel günlerinde elinden yemek bile yenmeyeceğini söyleyerek kadını ikinci plana atar. Ancak tüm dinler içinde İslam dini kadına en büyük değeri veriri. İslam, bir eğitici olarak iyi bir anne ve babanın dünyadaki en iyi okullardan daha iyi olduğunu bildirdi" şeklinde konuştu.
(AG-ERG-Y)

05.01.2013 08:37:21 TSI

Editör: Wan Haber