Ödemiş Belediyesi, 2012 yılında ilçe merkezinde 31 bin 842 metrekarelik kaldırım düzenlemesi yaptı. Önceki yıla göre kaldırım düzenlemelerini yüzde 20 artıran Ödemiş Belediyesi, 2012 yılında 51 bin metrekare de asfalt kaplaması gerçekleştirdi.
İlçe genelindeki 40 cadde ve sokakta 2012 yılında yapılan çalışmalarla yeni kaldırımlar döşenirken, bir yandan eskiyen kaldırımlar da kilit taş ile yenilendi. 2013 yılında da aynı rakamların yakalanması hedefleniyor.
Kaldırım düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi veren Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, "Belediyemiz 2012 yılı yatırım programı kapsamında şehrimizin yeni gelişen bölgeleri ile şehrin yaşlanmakta olan eski bölgelerini göz önüne alarak öncelik sırasına göre kaldırım düzenlemeleri yaptı. Kaldırımı olmayan cadde ve sokaklar başta olmak üzere, işlevini yitiren eski kaldırımlarda da düzenlemeler yapıldı. 2012 yılı genelinde yapılan çalışmalarda toplam 31 bin 842 metrekare kaldırım düzenlendi. Bu çalışmalarda 21 bin 100 metre uzunluğunda bordür taşı kullanıldı. Yani bir başka deyişle, 2012 yılında yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda kaldırım düzenlemesi yapıldı" diye konuştu.
Kaldırımların betonla kaplanmasına son verilerek yerine parke taşı kullanıldığını kaydeden Urtimur, şöyle devam etti: "Beton yerine parke taşları kullanılarak, evlere su, elektrik vs. bağlanması sırasında yapılacak kazı çalışmalarının kolayca gerçekleştirilmesi sağlandı. Bu şekilde kaldırımlarda iyi görüntü oluşturmayan yama ve kırıkların önüne geçilmesi hedeflendi. İlçe genelinde farklı mahallelerde 40 cadde ve sokakta bu çalışmalar yapıldı. Kaldırımların yayaların emniyet içerisinde, rahatça yürümelerini sağlayacak şekilde oluşturulmasına önem verildi. Yeni kaldırımlarımız engellilerin de rahatça kullanması için özel düzenlendi. Vatandaşlarımızdan da kaldırımları araçlarla işgal etmemelerini, engellilerin rahatça kullanabilecekleri bir ortam sağlamalarını istiyoruz."
Belediyenin 2012 yılı asfaltlama çalışmalarına da değinen Urtimur, "2012 yılında 25 bin metrekare yeni asfalt kaplaması yapıldı. Yama ve yeniden düzenleme kapsamında da 26 bin metrekarelik asfaltlama gerçekleştirildi. Toplam 51 bin metrekarelik asfaltlama yapıldı. Bu yıl asfalt şantiyemizin taşınması nedeniyle de asfaltlama rakamları önceki yılların altında gerçekleşmiş oldu" dedi.
(AG-ERG-Y)

05.02.2013 08:41:37 TSI

Editör: Wan Haber