Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi alan kar yağışı, İzmir'in yüksek kesimlerinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Ödemiş'in dağlık kesimleri ile Manisa'nın ilçelerine bağlayan yollarda kar kalınlığının 25 cm'yi bulduğu, bazı kesimlerde Karayolları ekipleri tarafından kar küreme çalışması yapıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, rakımı yüksek olan yerler olan Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ, Gölcükı, Bademli Ovacık, Hamamköy ve Horzum yaylalarında yoğun kar yağışı ve tipi yaşanıyor. Ödemiş'i Salihli'ye bağlayan yolun bazı kesimlerinde de kar kalınlığının 25 cm civarında olduğu belirtiliyor. Yollarda gizli buzlanma olduğu konusunda da uyarılar yapılıyor.
Ulaşımda yaşanması muhtemel sıkıntıları önlemek amacıyla Karayolları ekipleri de çalışma başlattı. Salihli, Gölcük, Bozdağ, Horzum, Ovacık güzergahlarına kar küreme araçlarının gönderildiği, özellikle kayak tesislerinin bulunduğu Bozdağ yolunun sürekli açık kalması için ekiplerin hazır beklediği belirtildi.
Bu arada, söz konusu güzergahlara giden araçlar ise, jandarma tarafından zincir bulundurmaları, gerektiğinde takmaları konusunda uyarılıyor.
(TK-ERG-Y)

09.01.2013 11:23:33 TSI

Editör: Wan Haber