Bozdağ Kayak Tesisleri'nde sabah 08.00 sularında meydana gelen çığda onlarca tatilci mahsur kaldı. Otel odaları dağdan kopup gelen tonlarca karın altında kaldı. Odalarda kalmakta olan tatilcilerden bir kısmı mahsur kaldı.
Tatilcilerin çığ altında kaldıklarını haber vermeleri üzerine olay yerine Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bozdağ Ovacık Jandarma Karakolu'ndan giden ekipler mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.
İzmir Karayolları Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de kar nedeniyle tıkanan yolları açmak için seferber oldu. Bozdağ Kayak Tesisleri'ne giden karayolu ekipleri çığ nedeniyle kapanan yolları kısmen açarak, tatilcilerin merkeze inmesini sağlamaya çalıştı. Tesislerin önünde hazır bulunan ambulansın üzerine de çığ düştü.
Öte yandan İzmir Valisi Cahit Kıraç, akşam üstü 17.30 sularında Bozdağ Kayak Tesisleri'ne gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Olayda yaralı ya da can kaybı olmadığını belirten Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, "Otelde yolda çökmeler var. Dağdan gelen çığ hareketi var. Ancak can kaybı ya da yaralı yok. Herhangi bir zarar sözkonusu değil" dedi.

SOĞUK ODA HAYATINI KURTARDI
Öte yandan dün akşam üstü tesislere gelen Murat Karabuğday, önce tuttuğu odanın soğuk olmasından dolayı otel yetkililerinden odasının değiştirilmesini istedi. Sabah uyandığında ilk tuttuğu odanın tonlarca kar altında kaldığını gördü.
Yaşadığı dehşet anını anlatan Karabuğday, şöyle konuştu: "Biz sabah on gibi kalktık kahvaltı bölümüne gittik. Orada çığ düştüğü söylendi bize. Yetkililer sivil savunma ekipleri vardı. Sabah sekizde olmuş. Biz uykudaydık. Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Otelin içine ve odalara kar dolmuştu. Pencere ve duvarlar yıkılmıştı. Dehşet anını gördüm, korktum. Onda kalktım, sekizdeki çığda diğer odada olsaydım şu an yaşıyor olamazdım. Soğuk oda hayatımı kurtardı. Olayı yaşayanlar saatlerce mahsur kaldı. Ambulans kayak yapılan yerin tam önündeydi. Ambulans şoförü inmiş, bir ses duymuş, karın yavaş yavaş sonra çoğalarak geldiğini görmüş kendisini. Konteyner, otel odaları ve kar odası dahil karla doluydu."
Tesislere arkadaşıyla birlikte kayak yapmaya giden Ödemişli Muharrem Erkoç da, gece gittikleri merkezde arkadaşlarının evinde kaldıklarını, sabah kalkıp kayak merkezine gittikleri an büyük bir gürültü duyduklarını anlatarak, "Çığ düşmüş çok korktuk, ilerleyemedik, kendi çabamızla yaya yürüyerek Ödemiş'e geri geldik. Millet bayağı korkmuştu" dedi.
(HD-HO-Y)

20.01.2013 18:07:24 TSI

Editör: Wan Haber