Ödemiş Belediyesi'nin katkılarıyla, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı ve Üç Eylül Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği işbirliği ile ilçede bulunan 53 çocuk renkli bir şölenle sünnet ettirildi.
10 gün önce çocukların evlerinde yapılan sünnet operasyonlarının ardından, dün de saat 17.00'de Tekelli Düğün Salonu'nda yemekli şölen gerçekleştirildi. Şölen öncesi çocuklar Üç Eylül Mahallesi Muhtarlığı önünden Birgi Belediyesi'ne ait gezi traktörüne bindirildi. Gençlik, Mithatpaşa, Saraçoğlu ve Hürriyet Caddeleri'nden Tekelli Düğün Salonu'na kadar şehir turu atan sünnet çocuklarına, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de eskortluk yaptı.
Burada düzenlenen toplu sünnet şölenine CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ödemiş Belediye Başkanvekili Hüseyin Kurt, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı. Üç Eylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı yaptığı konuşmada, "İlçemizin çeşitli mahallerinde çocuklarını sünnet ettirme çağına gelmiş, imkanı olmayan ailelerimize destek olmak amacıyla, Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin'in desteğiyle, oda ve dernek başkanlarımız, Karabıyık Market sahibi Zekeriya Karabıyık ve çok sayıda hayırseverimizin de katkıları ile bugün 53 çocuğumuzu sünnet ettirdik ve 3 bin kişilik de yemek ikramında bulunduk. İnşallah gelecek senelerde de böyle etkinlikleri yapmaya devam ederiz" dedi
Ödemiş Belediye Başkanvekili Hüseyin Kurt da, şölenin güzel bir sosyal dayanışma örneği olduğunu belirterek, "İki mahallemizin ortaklaşa düzenledikleri bu güzel şölene Ödemiş Belediyesi olarak sosyal belediyecilik kapsamında destek verdik. Bundan sonra da aynı anlayışla benzer organizasyonlara destek vermek istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından mevlit okundu, İnönü İlkokulu semavi grubu gösteri düzenledi. Ardından Ödemiş Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi de zeybek gösterisini sundu. Program saat 20.00'den itibaren düğün salonundaki eğlenceyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Sünnet çocuklarının en küçüğü olan 15 aylık Mete ise, herkesin ilgi odağı oldu.
(AG-ERG-Y)

04.02.2013 09:01:01 TSI

Editör: Wan Haber