Ödemiş'te, çocukları motor eğitimi ile geleceğe hazırlayan eğitimin ikinci haftasında yoğun katılım oldu. İlkkurşun Spor Salonu arkasındaki eğitim pistinde öğleyin başlayan motosiklet eğitimine, 250 öğrenci katıldı.
Havanın güzel olmasını da değerlendiren aileler, çocukları ile birlikte Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen eğitime katıldı. Kurs hakkında bilgi veren teknik antrenör Mehmet Yeşil, "Ödemiş'teki Belediye ve Emniyetspor Motodrag Kulüpleri aracılığı ile başlatmış olduğumuz 8-13 yaş motosiklet eğitimine, özel dizayn edilmiş motorlarımızla çocuklarımıza önce motosiklet sürüş eğitimi vererek, onlara kurallara uymayı, kask takma alışkanlığını da küçük yaşta öğretmeyi hedefliyoruz. Yeni nesillerin daha bilinçli motor kullanmalarını sağlayacağız. Geçtiğimiz hafta başlatmış olduğumuz motor eğitimine 50 öğrenci iştirak etmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullara gönderilen yazının ardından, bu hafta rekor düzeyde katılım yaşandı. Bu hafta eğitim pistimize 250 öğrenci aileleri ile gelerek motor sürüş eğitimlerine katıldı. Bu öğrencilerimize öğleyin kumanya ikramında da bulunduk. Sabah saat 10.00'da başlayan eğitimler 16.00'ya kadar devam etti. Gelecek haftalarda katılımın daha da yoğun olmasını bekliyoruz" dedi
Eğitimin verildiği yere çocukların anne ve babalarının yanı sıra, motor kullanan torunlarını görmek için ninelerin de gelmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.
(AG-ERG-Y)

03.12.2012 07:43:23 TSI

Editör: Wan Haber