Türkiye Diyanet Vakfı Ödemiş Temsilciliği organizasyonunda 2013 yılının ilk umre kafilesi, Birgi beldesinde düzenlenen törenle uğurlandı.
Birgi Dervişağa Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen törene Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, umreye gidecek 17 kişilik kafile ve umre hacılarının yakınları katıldı.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnsan hayatının en mutlu anı insanın Kâbe ile Allah'la buluştuğu andır. Orada kendinizle baş başa kalacaksınız. Siz bugün Allahın misafirisiniz. Yunus Emre'nin deyişi ile Kim gönül yıkarsa umre ve hacca gitmenin emek vermenin faydası olmaz. Hem günah işleyip, aklanıp geleyim, tekrar günah işleyeyim tekrar gideyim aklanayım geleyim diye düşünüyorsa, böyle Müslümanlık olmaz. Oraya gitmenin amacı, Allahım sana söz veriyorum, Bütün günahlarıma tövbe etmeye gidiyorum ve bir daha günah işlemeyeceğim demektir. Onun için Hacer-ül Esved'e yüz sürüyoruz. Yoksa orası git gel temizle yeri değildir. Paranız olur ama o kutsal topraklara gitmek herkese nasip olmaz. Sizler Mekke'de Allah'ın, Medine'de Peygamber efendimizin misafirleri olacaksınız. Buraya giderken ağlayarak gidemiyorsanız, sorun var demektir. Umre ve hac hukuk işidir. Buraya giden hacılarımıza yürekten hakkınızı helal edeceksiniz, yoksa susacaksınız. Önemli olan bir şey oralardan alıp gelmektir. Benim dediğim, eşinize dostunuza bir şey alın demek değil, manevi havayı alın getirin demektir. Umreci vardır gider gelir, umreci vardır alır gelir. Olgunlaşmak, erdemli insan olmak için olup gelenlerden olun."
Konuşmaların ardından umre yolcularına birer karanfil sunuldu. Kafile dualar ve tekbirlerle araçlara bindirilerek kutsal topraklara uğurlandı.
(AG-ERG-Y)

08.02.2013 12:17:42 TSI

Editör: Wan Haber