Ödemiş-İzmir karayolunda, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan 150 yıllık Rahmanlar Köprüsü'nün büyük bir bölümü çöktü. Çökme anında yoldan geçmekte olan bir kamyon, son anda bir otomobile çarpmamak için duvara vurup durabildi.
Edinilen bilgiye göre, son günlerde sürekli yağan yağmurlarl iyice gevşediği sanılan köprü, dün gece 150 yılın yükünü taşıyamadı ve çöktü. Köprünün büyük bir bölümü enkaza dönüşürken, bu sırada karayolundan geçmekte olan Suat Genç idaresindeki 35-AJ 4201 plakalı kamyon, son anda bir başka araca çarpmaktan kurtuldu. Duvara çarparak durabildi. Sürücü Suat Genç kazayı hafif yaralı olarak atlatırken, yanında bulunan iki arkadaşı hafif sıyrıklarla kurtuldu. Genç, Ödemiş Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü.
Kamyonda bulunan ve kazayı sıyrıklarla atlatan Zeki Oğulcan, "İzmir'den Ödemiş'e geliyorduk. Ben araçta uyuyordum. Kazanın nasıl olduğunu görmedim. Gürültü ile uyandım. Kamyonu kullanan arkadaşımız, karşıdan gelen araca çarpmamak için çok gayret göstermiş" dedi.
Meydana gelen köprü çökmesi sonucu Ödemişİzmir karayolu trafiğe kapatıldı. Araçlara geçiş izni, Tire ilçesi istikametimnden Ovakent beldesi karayoluyla verildi.
(TK-ERG-Y)

30.01.2013 14:51:49 TSI

Editör: Wan Haber