Ödemiş Fatih Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler, Halk Eğitim Merkezi'nin katkıları ile meslek öğreniyor. 8 metrekarelik sınıflarında halıcılık, galoş üretimi, makrome yakma el sanatı becerilerini geliştirip, okul bütçesine katkıda bulunuyor.
Kuvvetli Mahallesi'ndeki okulda başarıyı yakalamak için çaba gösteren öğrencilerin, aynı zamanda el kasları da gelişiyor. Öğrencilerinden Serkan Nizam. "Okulumuzu çok seviyoruz. Burada halıcılık, makrome, yakma el sanatı gibi bir çok değişik sanat dallarını öğreniyoruz" dedi.
Yasin Şahin Döner de, okulu ve öğretmenleri çok sevdiklerini, hem öğrendiklerini, hem de başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti..
Okulun halıcılık öğretmeni Murat Keskin, "Açmış olduğumuz kursta öğrencilerimiz, kendilerini hayata hazırlamayı öğreniyorlar. Amacımız, burada iş eğitimi konusunda beceri kazandırmak. Kendilerini hayata hazırlamak, topluma entegrasyonlarını sağlamak, onları topluma hazırlamak, iş becerisini edindirmek, kişisel gelişimlerini hızlandırmak" diye konuştu.
Teorik derslerin yanı sıra küçük el sanatları becerisi kazandırma eğitimleri de verdiklerini belirten Ödemiş Fatih Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu ise, şunları söyledi: "Küçük ve büyük el kaslarının gelişmesini de sağlıyoruz. Okulumuza devam eden engelli öğrencilerimiz, topluma daha çabuk uyum sağlamaktadır. Açtığımız kurslarla öğrencilerimiz okulumuza ekonomik katkıda sağlamaktadır. Öğrencilerin yaptığı galoşları ilçemizdeki güzellik merkezlerine ve bazı ana okullarına veriyoruz. Yaptığımız çalışmalar dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından çok beğenilmektedir. Yapılan bu çalışmalar yıl sonunda sergi açılarak sergilenecek. Bu konuda velilerden de çok büyük destek alıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı, binamız uygun değil ,ancak bu imkanlar içinde öğrencilerimize en iyi şekilde hizmet vermeğe çalışıyoruz."
(TK-ERG-Y)

24.01.2013 10:52:24 TSI

Editör: Wan Haber