U-14 liginde maçların tamamlanmasının ardından Türkiye Şampiyonası'na gidecek ekiplerin belirleneceği play-off maçlarının kuraları dün çekildi. Ödemiş Belediyespor ilk maçta Karşıyaka Soğukkuyu ile eşleşti. Karşılaşma Salı günü Menderes'te oynanacak.
İzmir ASKF binasında yapılan kura çekimine Ödemiş Belediyespor altyapı sorumlusu İbrahim Akovalı ve antrenör Cemalettin Tekkurşun katıldı. Çekilen kura neticesinde Ödemiş Belediyespor'un ilk aşama maçındaki rakibi Karşıyaka Soğukkuyu oldu. Karşılaşmanın 5 Şubat Salı günü 15.00'da Menderes'te oynanacağı belirtildi. Ödemiş'e rakip olan Karşıyaka Soğukkuyu, 2. grubu ikinci tamamlayarak play-off'lara geldi. Soğukkuyu grubunda oynadığı 10 maçta 8 galibiyet 2 yenilgi elde etti, rakip ağları 57 kez sarstı, kalesinde de 9 gol gördü. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak bu maçın galibi final mücadelesinde ise Yeni Bornovaspor-Torbalıspor maçının galibiyle karşılaşacak. Final karşılaşması da 8 Şubat Cuma günü 15.00'da Gaziemir'de oynanacak. Play-off maçları sonucunda 5 ekip İzmir ilini Türkiye U-14 Futbol Şampiyonası'na temsil edecek.
Kurayı değerlendiren altyapı sorumlusu İbrahim Akovalı, "Maçlar sömestr tatili içine denk gelmesi nedeniyle yakın aralıklarla oynanacak. Biz rakibimizi beklemeden hazırlıklarımıza başlamıştık. Önce Soğukkuyu'yu ardından da finalde karşımıza çıkabilecek Bornova ya da Torbalı'yı eleyebilecek güçteyiz. Ancak bu gücü sahaya yansıtmamız için çalışmamız ve güzel oyun ortaya koymamız lazım. Bu hedefle çalışmalarımız devam ediyor. Ödemişli çocuklarımız için vitrin olacak Türkiye Şampiyonası'nda adımızı yeniden duyurmak istiyoruz" diye konuştu.
(AG-AH-Y)

31.01.2013 10:44:00 TSI

Editör: Wan Haber