Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri, ilçede farklı bir etkinlik düzenleyip kitap okumanın önemini anlatmaya çalıştılar.
Yaklaşık 30 öğrenci bugün öğlenden sonra Ödemiş Öğretmeni önünde oturarak, yoldan geçen vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Giydikleri tişörtlere yazdıkları yazılar ve önlerine koydukları küçük pankartlarla vatandaşlara mesajlarını ileten Öğretmen Lisesi öğrencileri, yapılan eylemin amacına ulaştığını belirterek, topluma yararlı bir eylem yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.
Öğrenciler, kitap okuma konusunda toplumun her geçen gün geriye gittiğini belirterek, yapılan araştırmaların, TV izlemenin kitap okumanın önüne geçtiğini gösterdiğini, TV'nin yanı sıra kitap okumanın da vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu hatırlatmak istediklerini söylediler.
Projenin danışman öğretmeni Zerrin Güngör de, yoldan geçen vatandaşların kitap okuyan öğrencileri ilgi ile izlediklerini belirterek, eylemin başarılı olduğunu, az da olsa farkındalık yarattıklarını düşündüğünü söyledi.
(AG-ERG-Y)

15.12.2012 16:00:25 TSI

Editör: Wan Haber